Nieuws

Bonus BeReal moet app door de dag interessant houden

BeReal
De Bonus BeReal voegt de mogelijkheid toe om meerdere posts per dag te maken, al zijn er wel enkele voorwaarden aan verbonden.

Afgelopen week bereikte BeReal een belangrijke mijlpaal: maar liefst 20 miljoen mensen gebruiken de sociale media-app dagelijks. BeReal kampt wel met een probleem: zo goed als alle activiteit op het platform vindt plaats nadat iedereen meldingen ontvangt om je BeReal voor de dag te maken. Met Bonus BeReals wil het platform de app langer aantrekkelijk maken.

1 post per dag

Momenteel krijgen gebruikers één keer per dag een melding om een ‘BeReal’ te maken. Bij voorkeur gebeurt dat binnen twee minuten na het ontvangen van de melding: dan ben je nog ‘op tijd’. Je kan ook op een later moment een BeReal maken, maar dan geeft de app wel aan dat je te laat bent. Een BeReal is een samengestelde foto die tegelijkertijd het beeld van de voor- en achtercamera opneemt. Wat je deelt via de app is bovendien slechts beperkt zichtbaar: zodra er een nieuwe melding om te posten binnenloopt, verdwijnen oude bijdrages.

Met de Bonus BeReal beloont de app gebruikers die hun inzendingen tijdig doorgeven. Wie op tijd is, krijgt namelijk de mogelijkheid om op een later moment nog twee plaatjes te delen. Enerzijds zet BeReal daarmee in op de ‘authenticiteit’ van posts: gebruikers die langer wachten om een ‘interessante’ BeReal te maken krijgen namelijk geen extra posts. Anderzijds wil BeReal zijn app ook langer interessant maken: doordat gebruikers nu meer kunnen posten is er ook meer te zien in de app.

2 (of meerdere) Bonus BeReals per dag

De optie om een Bonus BeReal te maken verschijnt bovenaan in een kader, rechts van de BeReal die je al gepost hebt. Was je niet op tijd? Dan is het kader vergrendeld en kan je er niets mee doen. Was je op tijd? Tik dan op het kader om de camera te openen en een bonuspost te maken.

Beeld: BeReal

Het is mogelijk om je Bonus BeReal te verwijderen en opnieuw te maken, ook nadat je hem gepost hebt. Zo kunnen gebruikers toch meer dan 3 posts per dag plaatsen, via een omweg. Wie zijn eerste BeReal van de dag verwijdert zal echter ook zijn Bonus BeReals zien verdwijnen.

Muziek bij je post

Bovendien voegde de sociale media-app onlangs ondersteuning voor muziekstreamingdiensten Spotify en Apple Music toe. Die kan je makkelijk met de app koppelen door bovenaan, onder het kader, muziek proberen toe te voegen. BeReal zal dan aan je volgers tonen welke muziek je luisterde tijdens het maken van de BeReal. Wie zijn muzieksmaak liever geheim houdt kan de functie echter ook uitzetten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business