Nieuws

Snapchats My AI begint plots zelf Stories te plaatsen

Snapchat My AI Stories
© Pexels / Sanket Mishra
Gebruikers melden woensdag dat Snapchats ‘My AI’-chatbot plots Stories had geplaatst. Volgens Snapchat gaat het om een bug en ‘kan My AI geen Stories plaatsen’.

Sinds de lancering van My AI in februari wordt Snapchats AI-chatbot met argwaan bekeken. De kritiek bleek in eerste instantie ook niet ongegrond. My AI stelde aan meerdere gebruikers voor op locatie af te spreken, terwijl de chatbot daar natuurlijk niet toe in staat is. Kortom: de bot deed zich (iets) te veel voor als een echt persoon. Gedacht werd dat die persoonlijkheid woensdag plots was teruggekeerd, nadat My AI zelfstandig Snapchat Stories begon te plaatsen.

Veel is er niet te zien op de Stories. Het gaat om video’s met een duur van één seconde die enkel een tweetonig beeld tonen. In een bericht op X (voorheen Twitter) vraagt een Snapchat-gebruiker zich hardop af of Snapchat simpelweg een afbeelding van zijn muur op de Stories plaatste. Volgens Snapchat is daar geen sprake van.

Uitgelicht artikel Samsung Galaxy S21 Snapchat upgrade Samsung Galaxy S21 krijgt belangrijke Snapchat camera-update

De socialemediagigant meldt tegen TechCrunch dat My AI “een tijdelijke storing ondervond die nu is opgelost”. Ook onderstreept het dat My AI momenteel geen Stories-functie biedt. De AI-chatbot kan in principe dus geen Stories plaatsen. Tenzij er een storing gaande is, blijkt nu. Hoe de chatbot alsnog een afbeelding in de Verhalen-sectie kon plaatsen laat Snap Inc. onbesproken.

Afbeeldingen van My AI

Op termijn moet My AI wel zelfstandig afbeeldingen kunnen genereren. Daarvoor werkt Snapchat aan een text-to-image-functie voor genAI. Tot die tijd kan de chatbot onder meer suggesties doen voor AR-filters en restaurantbezoeken. My AI werkt in zowel persoonlijke als groepschats, maar je kan ook een één-op-één gesprek aangaan met My AI. Om dat gesprek kun je ook niet heen: My AI werd na de lancering vastgepind bovenaan de gesprekslijst.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business