Nieuws

UWB maakt opwachting in Chromebooks

chromebook UWB
© Unsplash / Brooke Cagle
Ultra-wideband, ook wel gekend als UWB, is geen nieuwe technologie. Toch zouden we de communicatiemethode op heel wat nieuwe apparaten kunnen verwachten.

UWB is een communicatietechnologie die ontwikkeld werd voor op korte afstanden. Voordelen van het protocol is dat het zeer energiezuinig is én enorm versatiel. Daar komt nog eens bij dat de technologie enorm kostenefficiënt is. Een UWB-module kost fabrikanten haast niets. Vandaag zit de technologie echter vooral in smartphones om de samenwerking met allerlei tracker tags mogelijk te maken. Het ziet er echter naar uit dat UWB voor meer dingen in gebruik genomen zal worden.

Chrome Unboxed ontdekte een aantal referenties naar de communicatiestandaard in Chromium Gerrit, het open source ontwikkelaarsportaal voor Chromium. Vanuit Chromium Gerrit wordt er ook gewerkt aan ChromeOS, de software die op Chromebooks draait. Op basis van enkele aanpassingen die aan de broncode gemaakt werden, valt te zien dat die apparaten binnenkort ook ondersteuning voor UWB kunnen krijgen.

Volgens Chrome Unboxed zouden de mogelijkheden daarvan breder zijn dan degene die we vandaag al kennen. Voor Chromebooks zou de technologie niet alleen ingezet kunnen worden om met trackers te communiceren, maar ook om met andere Chromebooks te verbinden. Gebruikers zouden bovendien ook hun Chromebook aan hun smartphone moeten kunnen koppelen. Het zou zelfs mogelijk worden om verbindingen aan te gaan in groepen, met meerdere mensen tegelijk.

Daar zou de technologie ingezet kunnen worden om bestanden over te zetten tussen apparaten. Heb je allemaal dezelfde bestanden nodig? Dan hoef je ze niet meer door te mailen en zelfs niet meer in de cloud te zetten, zo lang één iemand ze maar heeft. UWB zou je ook in staat kunnen stellen om je scherm te delen zonder vertraging.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business