Nieuws

Webversie Threads by Instagram komt eraan

threads
© Meta/Threads by Instgram
Volgens ingewijden komt er deze week nog een webversie van Threads by Instagram, het X-alternatief van Meta. Die moet betere zoekfuncties bieden.

Threads is als volwaardige, complete app momenteel enkel beschikbaar op iOS en Android. Net zoals bij Instagram vroeger, kan je in de browser op desktop alleen content bekijken. The Wall Street Journal heeft uit goede bron vernomen dat er naarstig gewerkt wordt aan een webversie.

Eerder deze maand had Meta-CEO Mark Zuckerberg het nog over een browserversie met een betere zoekfunctionaliteit, waarop Instagram-baas Adam Mosserie meteen repliceerde dat hij dat een interessant idee vond en dat er al een webversie in de testfase zit. “Die is nog een beetje buggy, dus je wil er nog niet mee werken”, liet Mosseri al weten. “Van zodra de webtoepassing klaar is, zullen we ze met iedereen delen”, klonk het.

Threads ontvangt upgrades

Onlangs voegde Meta nog nieuwe features toe aan Threads, zoals de mogelijkheid om meldingen in te stellen en content in chronologische volgorde te bekijken. Daarnaast werden ook door de staat gefinancierde media als dusdanig gelabeld, nadat zij propaganda hadden verspreid. Verder is er nog een ‘repost’-tab toegevoegd die alle herplaatste content toont.

De lancering van Threads by Instagram op 5 juli was best een succes, met meer dan 100 miljoen nieuwe gebruikers in de eerste week. Het aantal dagelijks actieve gebruikers daalde tot een respectabele 80 procent tegen midden-augustus. Daarmee is Threads nog altijd het meest succesvolle alternatief voor X/Twitter. Socialmediaprofessionals of andere power-users zullen de webversie graag zien komen.

Uitgelicht artikel Meta Threads logo NIEUWS Instagram blokkeert Threads in de EU

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business