Nieuws

WhatsApp krijgt nieuwe opmaaktools voor berichten

WhatsApp
© Unsplash / WhatsApp
Volgens WaBetaInfo werkt WhatsApp aan een reeks nieuwe opmaaktools voor berichten. Met die tools zouden berichten een pak overzichtelijker worden.

WhatsApp biedt momenteel slechts drie opmaaktools voor tekst: dikgedrukt, schuingedrukt (italics) en doorgestreept. Volgens WaBetaInfo komen daar nu minstens drie opties bij. Met de opmaaktools legt Meta de nadruk op het overzichtelijker maken van berichten. De publicatie meldt dat WhatsApp de volgende tools toevoegt: ‘Code block’, ‘Quote block’ en een lijstweergave met bulletpoints.

Het ‘Code’-blok is, zoals de naam doet vermoeden, gericht op het delen van codeertaal. Door tekst tussen enkele aanhalingstekens te plaatsen, verschijnt de tekst in een Code block-opmaak. Het Quote-block wijst eveneens voor zich, en voegt juist een citaatblok toe aan je bericht. Hiervoor hoef je enkel een ‘>’ toe te voegen voorafgaand aan de tekst die in het citaatblok moet staan. Let wel: enkel aaneengesloten tekst wordt daarin opgenomen. Je kan dus slechts één paragraaf tegelijk citeren.

WhatsApp nieuwe opmaaktools
© WaBetaInfo

Bulletpoints toevoegen aan WhatsApp-berichten is weldra ook een pak overzichtelijker. In de bèta-update krijgen ze namelijk de welgekende bulletpoint-opmaak mee, waardoor ze niet wegvallen in de tekst. Wel valt op dat de bulletpoints relatief veel ruimte in beslag nemen in de testversie. Of dit zo blijft zodra de functies in de stabiele WhatsApp-apps verschijnen, is niet bekend.

Uitrol naar Android en iOS

De publicatie meldt dat ‘nieuwe opmaakopties’ momenteel in ontwikkeling zijn. Vermoedelijk gaat het dan om extra mogelijkheden bovenop de ditmaal uitgebrachte opties.

Uitgelicht artikel WhatsApp logo WhatsApp HD-foto’s zijn nu beschikbaar

Momenteel test Meta de Code block, Quote block en bulletpoints in WhatsApp voor de desktop. Later komen dezelfde opmaakopties ook naar Android en iOS, verzekert WaBetaInfo. Wanneer dit het geval is, blijft nochtans koffiedik kijken. Dat geldt ook voor wanneer de functies voor iedereen beschikbaar komen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business