Nieuws

WhatsApp HD-foto’s zijn nu beschikbaar

WhatsApp logo
© Unsplash / Brett Jordan
Meta kondigde donderdagavond de komst van HD-foto's naar WhatsApp aan. Gebruikers kunnen de optie handmatig inschakelen bij het versturen van foto's.

Het was Meta-CEO Mark Zuckerberg die het nieuws donderdagavond naar buiten bracht. Zuckerberg liet in een video ook meteen de werking van HD-foto’s zien. Geheel nieuw is de optie wel niet; eerder bracht WhatsApp zijn hogekwaliteitsafbeeldingen uit in bètaversies voor Android. Nu kunnen gebruikers buiten de testversie eveneens foto’s aan een hogere kwaliteit doorsturen.

Hiervoor moet bij het versturen van foto’s enkel het HD-icoontje worden aangetikt. WhatsApp toont vervolgens een selectiemenu, met keuze uit Standaard- en HD-kwaliteit. In geen van de gevallen laat WhatsApp je foto’s zonder kwaliteitsverlies doorsturen. Dat is wel mogelijk in WhatsApp, door ze als bestand te versturen. Hoe je dat aanpakt: we leggen het hier uit.

WhatsApp HD
© TechPulse

Verschillende toestellen op de redactie kregen meteen toegang tot de nieuwe HD-foto’s functie. Wel is er vaak een update voor WhatsApp vereist. Op iOS kwam de functie bijvoorbeeld pas tevoorschijn na een update uit de App Store. Gezien Meta de functie donderdagavond officieel aankondigde, laat een volledige uitrol waarschijnlijk niet lang op zich wachten. Kortom: zie je de functie nog niet? Geef het tijd – de functie is onderweg.

Video’s in HD-kwaliteit

Zuckerberg spreekt in een bericht op Instagram enkel over HD-foto’s. Het is nu echter ook mogelijk video’s in hogere kwaliteit te versturen. Die functie verscheen eveneens recent in de bètaversie van de chatdienst. Qua werking zijn de functies gelijk, met een HD-knop in de selectietool.

Nieuwe bètafuncties

Het bètakanaal verliest dus weer wat exclusieve functies. Tegelijk kreeg het er de voorbije weken ook een aantal nieuwe bij. Zo test Meta momenteel AI-stickers, passkeys-ondersteuning en een voicechat-functie in de bètaversie van WhatsApp. Wanneer die functies breder beschikbaar komen, is vooralsnog ongeweten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business