Nieuws

WhatsApp laat gebruikers stickers maken met AI

WhatsApp Stickers
© Meta
WhatsApp komt met een nieuwe functie om, met behulp van AI, zelf je eigen stickers te ontwerpen.

WhatsApp laat zien dat AI niet alleen over chatbots en gesprekken hoeft te gaan, maar dat er ook emoji mee gemoeid kunnen zijn. WhatsApp introduceert een nieuwe functie voor bètagebruikers van de Android-app waarin AI een grote rol speelt, dat meldt WaBetaInfo. Met de nieuwe update is het mogelijk om zelf stickers te (laten) ontwerpen door een AI-systeem.

Door te beschrijven hoe je wilt dat de sticker eruitziet, kan WhatsApp hem ontwerpen. Je kan de ontwerpfunctie vinden door naar het sticker-scherm in de app te gaan. Daar is een nieuw venster bijgekomen, waar je zelf stickers kan ontwerpen. Het is allemaal vrij simpel: je voegt een ‘prompt’ in die beschrijft wat de sticker moet laten zien. Daarna gaat WhatsApp aan de slag en genereert de applicatie een aantal stickers. Zie jij degene staan die je in het gesprek wil gebruiken? Dan hoef je er maar op te klikken om hem in het gesprek te gebruiken.

Op de vraag hoe WhatsApp de stickers genereert, blijft Meta ons wel het antwoord schuldig. Welk taalmodel er precies aan te pas komt is dus niet geweten. Wel lijkt het om een volledig intern ontwikkelde tool te gaan: alle stickers blijven namelijk op de servers van Meta staan.

Het is onduidelijk of er een vermelding bij de stickers komt te staan: “deze sticker werd gemaakt met behulp van AI”. Als er al zo’n vermelding komt, zal deze vooral dienen ter promotie van de nieuwe functie.

Gebruik je de bètaversie van WhatsApp op Android? De AI-emoji zitten in versie 2.23.17.14 – als je ze nog niet ziet kan het zijn dat je nog niet aan beurt kwam tijdens de uitrol. Momenteel kan slechts een beperkt publiek de nieuwe functie uittesten. Wanneer het gewone publiek met de stickers aan de slag kan is nog niet geweten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business