Nieuws

Meta Avatar krijgt bewegende stickers in WhatsApp, videobellen via Messenger

WhatsApp Stickers
© Meta
Een tijd geleden introduceerde WhatsApp zogenaamde 'avatars'. Er blijkt nog steeds beweging in het project te zitten.

Een tijd geleden introduceerde WhatsApp zogenaamde ‘Avatars’. Het gaat hier niet om de blauwe wezens uit James Camerons kaskrakers, maar om een digitale belichaming van jezelf. Die kan je in de populaire chatapplicatie gebruiken om je gesprek wat meer te doen opleven.

De 3D-avatars die WhatsApp vorig jaar in december lanceerde, blijken slechts het begin te zijn. Vorig jaar lanceerde WhatsApp de mogelijkheid om een avatar voor jezelf te maken. In de instellingen van de app verscheen toen bovenaan een nieuwe optie: ‘Avatar’. Door daar op te klikken kan je een digitale plaatsvervanger maken die op je lijkt – of die er knotsgek uitziet, de keuze is aan jou.

Meteen bij de lancering maakte WhatsApp het mogelijk om de avatars als profielfoto in te stellen. Tegelijk kwam er ook een stickerpakket beschikbaar: een set afbeeldingen waarmee je makkelijk gevoelens kan uiten, gebaseerd op het personage dat je zelf ontwierp.

Bewegende avatar-stickers

Dat Meta grotere plannen had voor de avatars, was van de meet af aan eigenlijk wel duidelijk. Het digitale haar van de personages zou mettertijd bijvoorbeeld echter moeten gaan lijken. Hetzelfde geldt voor de schaduw en de belichting: die moeten op termijn een meer ‘echt’ gevoel gaan geven. De kans is groot dat Meta deze avatars uiteindelijk zal gaan gebruiken in de metaverse.

Zo’n vaart loopt het echter nog niet. Wie de stickers wil zien bewegen, moet nog even geduld hebben. En dan nog zal het niet in de metaverse zijn. Eerst brengt Meta bewegende avatar-stickers naar WhatsApp. Een eerste bewijs daarvan is te vinden in versie 2.23.15.6 van de WhatsApp-bèta. WaBetaInfo plaatste een video van de functie die toont hoe de stickers bewegen.

In de video lijkt het alsof de bewegende stickers de plaats van de traditionele stickers zullen innemen. Dat zou ook vrij snel al kunnen gebeuren: de functie werkt nagenoeg perfect in de testversie van de chatdienst. Dat suggereert dat de functie snel naar gebruikers kan komen, al is er geen concrete informatie beschikbaar over wanneer dat zou gebeuren.

Uitgelicht artikel WhatsApp Stickers WhatsApp krijgt slimme suggesties voor stickers

Videobellen met avatars

Ook op andere platformen maken de avatars hun opwachting. Meta is bezig met een heel aantal functies te standaardiseren, waaronder hun avatars. Op die manier moet je er op elke Meta-platform hetzelfde uitzien. Zeker nu de Meta Avatar in meerdere apps een opwachting maakt, is dat een welgekomen toevoeging. Sinds kort kan je de avatar in andere Meta-apps gebruiken om te videobellen. Die functie is beschikbaar in Instagram en Facebook Messenger, maar zou na verloop van tijd ook naar WhatsApp kunnen komen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business