Nieuws

WhatsApp krijgt slimme suggesties voor stickers

WhatsApp Stickers
© Meta
WhatsApp werkt aan slimme stickersuggesties. Met de nieuwe functie zou je minder lang moeten zoeken naar een geschikt plaatje.

De laatste jaren komen in een rotvaart nieuwe emoji beschikbaar. Inmiddels is de lijst met emoji’s zo sterk gegroeid, dat je soms een flink eind moet scrollen voor je het juiste gezichtje gevonden hebt. Je kan ook een GIF of sticker aan je bericht vasthangen, maar ook daar moet je meestal wel even naar zoeken. WhatsApp werkt echter aan een functie waarmee je het juiste plaatje sneller moet vinden.

Sinds 2018 biedt WhatsApp ondersteuning voor stickers. Stickers zijn te vinden in WhatsApp en zitten steeds gebundeld in paketten met verschillende plaatjes. Je hebt ook de mogelijkheid om met allerlei sticker-applicaties zelf een sticker te ontwerpen. Hoe dan ook: na verloop van tijd loopt het aantal stickers in je bibliotheek flink op en kan het een hele klus zijn om te vinden waarnaar je zoekt.

Stickers en emoji

WaBetaInfo meldt dat die situatie binnenkort aan zijn einde zou kunnen komen. WhatsApp stelt namelijk al sinds 2018 een bijzondere vereiste aan de ontwikkelaars van stickers: elke sticker moet gekoppeld zijn aan een emoji. Voor de functie die WhatsApp binnekort wil lanceren komt die koppeling bijzonder goed van pas.

Heb je eenmaal de juiste emoji gevonden? Zodra je die invoert, verschijnen er suggesties voor stickers. De suggesties zullen verwijzen naar stickers die gekoppeld zijn aan de emoji die je koos. Kies je bijvoorbeeld voor een slapende emoji? Dan zal je stickers te zien krijgen die met slaap te maken hebben.

Beschikbaarheid

Zo’n vaart loopt het echter niet. Voorlopig werken de stickersuggesties alleen voor het standaard Cuppy-stickerpakket. Daarbovenop moet je aangemeld zijn voor de bètaversie van WhatsApp en versie 2.23.14.6 op je telefoon geïnstalleerd hebben. Hoelang het duurt voor de functie breed beschikbaar wordt, is momenteel niet bekend.

Uitgelicht artikel Emoji WhatsApp vernieuwt emojitoetsenbord

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business