Nieuws

WhatsApp vernieuwt emojitoetsenbord

Emoji
© iStock / scyther5
WhatsApp vernieuwt continu. In de laatste bèta-update van de populaire chatapplicatie voor Android duikt nu een nieuw toetsenbord op, speciaal voor emoji.

Om de zoveel weken verschuift of verandert er wel iets in de WhatsApp-app. Zo is het medium nu in de weer om schermdelen via Android mogelijk te maken en voegt het de mogelijkheid toe om te chatten met een gebruikersnaam in plaats van je telefoonnummer. In de chatapplicatie van Meta zit sinds kort ook een functie om je berichten te bewerken.

In de laatste bètaversie van WhatsApp, v2.23.12.13, zien heel wat gebruikers nu een nieuw toetsenbord opduiken. Om de toegang tot je emoji, stickers en GIF-beelden te vergemakkelijken. Het toetsenbord is enkel beschikbaar voor Android.

Screenshot van het nieuwe, vergrootte toetsenbord – © SamMobile.

Wat er precies aan veranderd is? Vanaf nu kan je bovenaan, in een pilvormige balk, selecteren of je emoji, stickers of GIF’s wil sturen. Je hoeft dus niet meer op een klein knopje te drukken om kiezen wat je precies wil versturen. Bovendien kan je nu ook het toetsenbord groter maken: daarvoor hou je de bovenkant van het toetsenbord vast en swipe je het naar boven. Het paperclip-icoontje, waarmee je bijlagen aan een bericht kan vasthangen, wordt bovendien omgewisseld voor een plusteken.

Uitgelicht artikel WhatsApp Pas op: deze URL laat je WhatsApp-chats crashen

Nog niet alle bètatesters zien het nieuwe toetsenbord verschijnen. Het lijkt er dus op dat WhatsApp de toetsenbord-update gradueel uitrolt. Na verloop van tijd zou het vernieuwde toetsenbord ook beschikbaar moeten zijn voor wie de gewone Play Store-versie van de app gebruikt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business