Nieuws

Google Nieuws-app krijgt nieuwe, meer overzichtelijke interface

Google Nieuws
© Unsplash / Rubaitul Azad
Wie zijn nieuws via de Google Nieuws-app leest zal merken dat het overzicht verandert: de verandering moet het makkelijker maken om nieuws te vinden.

Al in juni kondigde Google aan dat het een update voor de Nieuws-app zou uitbrengen. Het lijkt er eindelijk op dat die update aan het uitrollen is: meerdere Google Nieuws-gebruikers zien plots een nieuwe interface verschijnen. De nieuwe interface moet intuïtiever en vooral veel overzichtelijker worden dan voorheen.

De veranderingen spitsen zich vooral toe op het ‘Volgend’-tabblad. In Google Nieuws heb je de mogelijkheid om bepaalde onderwerpen, nieuwsoutlets en zelfs locaties te tracken. Koos je ervoor om iets, iemand of ergens te volgen? Dan verschenen relevante nieuwsberichten in een lijst onder het ‘Volgend’-tabblad. De indeling van dat scherm werd echter grondig onder handen genomen.

Nu zal je in het tabblad een volledig nieuwe feed zien. Bovenaan het scherm staan nu alle zaken die je volgt naast elkaar, of dat nu plaatsen, nieuwsoutlets of onderwerpen zijn. Door op een van de kaartjes te klikken kan je meteen de hele feed filteren. Op die manier zou je sneller het nieuws moeten vinden dat je wilt vinden. Wanneer je een feed filtert krijgen smartphonegebruikers steevast 3 artikels te zien. Hoewel er veel lege ruimte beschikbaar is, toont het overzicht enkel de titel, een afbeelding en een publicatiedatum. Gebruik je een tablet? Dan krijg je vier posts te zien – de hoeveelheid informatie die je erbij krijgt blijft wel hetzelfde.

Heb je toch liever het nieuwsoverzicht zoals je dat hiervoor kende? Daarvoor moet je nu een extra keer tikken: door op ‘Bibliotheek’ te klikken stuurt Google je naar het oude overzicht, waar je ook meteen andere onderwerpen of outlets kan gaan volgen of ontvolgen.

De update wordt momenteel uitgerold voor Android-gebruikers. Wie Google Nieuws gebruikt op een Apple-toestel krijgt “later dit jaar” toegang tot het vernieuwde overzicht.

Uitgelicht artikel Google zoekresultaten Google verwijdert Canadees nieuws uit zoekresultaten en Discover

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business