Nieuws

iPad Pro-reeks ondergaat complete transformatie

Apple iPad Pro
© Unsplash / Daniel Romero
Apple staat op het punt zijn iPad Pro een complete transformatie te geven. De compleet nieuwe én grotere iPad Pro moet in 2023 ten tonele verschijnen.

Volgens Bloomberg-journalist Mark Gurman is het niet zomaar een transformatie. Niettemin omdat de verkopen van Apple’s iPad-reeksen in het tweede kwartaal naar een dieptepunt zijn gezakt. “Het product werd ooit gezien als opvolger van de Mac, maar genereert nu de minste omzet onder Apple’s belangrijkste productsegmenten”, meldt Gurman. Volgens marktonderzoeker IDC daalden de verkopen in het tweede kwartaal met zo’n 17 procent. Tegelijk blijft Apple marktleider in het tablet-segment, met een marktaandeel van 37 procent.

Apple lijkt desondanks de noodzaak van een grootschalige verandering in te zien. Wijzigingen die de consument weer tot de aankoop van een iPad Pro moeten verleiden. Volgens Gurman staat juist dat in 2024 te gebeuren. In totaal zou Apple aan vier modellen werden: J717, J718, J720 en J721. Elk van die modellen krijgt in elk geval een upgrade naar Apple’s M3-chipset.

Hogere piekhelderheid

Daar blijft het echter niet bij. Apple zou eveneens nieuwe schermen beginnen gebruiken. Het bedrijf doet daarbij weg met de bestaande lcd-panelen en ruilt ze in voor OLED-schermen. Naar verluidt ligt de resolutie van de schermen hoger en bieden ze bovendien een hogere piekhelderheid. Vooralsnog benoemt de journalist geen exacte details van de nieuwe OLED-schermen.

Onderdeel van de transformatie is ook de komst van een 13-inch model. Die neemt de plaats van de bestaande 12,9-inch iPad Pro in. Zo’n verschil van 0,1-inch zal je in de praktijk niet merken. Voor het basismodel houdt Apple vast aan een 11-inch scherm. Of de tablets verder nog een nieuw ontwerp – de huidige iPad Pro is nog gebaseerd op het ontwerp van de OG iPad Pro – krijgen, is niet bekend. Na jaren van vergelijkbare ontwerpen zou een nieuw ontwerp zeker en vast niet misstaan.

Laptop-vervanger

Onderdeel van de introductie van een nieuwe iPad Pro is ook de komst van een vernieuwde Magic Keyboard, stelt Gurman. Apple heeft daarbij de focus gelegd op een groter trackpad; juist daar kreeg de technologiegigant veel klachten over bij het huidige Magic Keyboard. Verwacht wordt dat de iPad Pro met de nieuwe accessoire ‘meer als een laptop oogt’.

Mogelijk is dat ook het doel met de aanstaande iPad Pro: de tablet meer laten dienen als MacBook-vervanger. Onderhuids zijn de iPad en MacBooks straks immers vergelijkbaar uitgerust.

appleipad promobieltablet

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals