Nieuws

Gurman: OLED komt naar iPads en HomePod Mini verdwijnt

iPad Pro geruchten OLED Gurman
Apple heeft volgens Bloomberg-journalist Mark Gurman een hoop in het verschiet. Zo zou het OLED-schermen willen gebruiken in zijn volgende generatie iPad Pro-tablets.

Geruchten rondom OLED-schermen voor de iPad Pro doen al langer de ronde. Koreaanse zakenkrant The Elec schreef de het voorbije jaar dat zowel BOE, LG als Samsung werken aan OLED-schermen die Apple wil gebruiken in de iPad Pro. Schermanalist Ross Young onderschreef in december het gerucht dat Apple werkt aan iPads met OLED-schermen. Specifiek zou het gaat om de iPad Pro 11” en 12,9”. Voor deze tablets werft Apple momenteel zogenoemde ‘two-stacked’ OLED-panelen. Zoals de naam suggereert betreft het een gestapeld OLED-paneel om een hogere helderheid te bewerkstelligen.

Apple kiest voor OLED

Mark Gurman, journalist bij Bloomberg en gekend Apple-geruchtenverspreider, bevestigt ditmaal de komst van OLED-panelen. Volgens 9to5Mac schrijft de journalist dat er in 2023 weinig verandert aan de Pro-reeks, maar dat er voor komend jaar een nieuw ontwerp en nieuwe panelen in het verschiet liggen. Die OLED-schermen moeten dus vervanging bieden aan de LCD- en MiniLED-schermen die in Apples recentste iPad Pro-modellen worden aangeboden.

De iPad is het laatste toestel in Apples mobiele reeks dat nog LCD-schermen gebruikt. Op iPhones en Apple Watch-horloges vind je al langer uitsluitend OLED-schermen. Enkel de iPhone SE vormt – voor zo lang die nog bestaat – daar nog een uitzondering op. Ongeweten is of de upgrade naar de OLED-schermen ook aan een meerprijs voor de iPad Pro-reeks komt. De kostprijs voor OLED is de voorbije jaren wel gedaald, al kiest Apple wel meteen voor de duurste (gelaagde) paneeltechniek.

HomePod Mini verdwijnt

Nadat Apple de voorbije week nog de tweede generatie HomePod aankondigde, horen we tegelijk dat de HomePod Mini voorlopig geen opvolger krijgt. Gurman zegt niets te weten over een nieuwe Mini, en is daarbij niet op de hoogte van functies die een mogelijke opvolger moet krijgen. Voor de eerste generatie HomePod Mini moeten we alweer terugblikken naar oktober 2020. Sindsdien is er dus geen nieuwe versie aangekondigd.

Apple volgt daarmee een tendens die we ook bij Google zien. Beide bedrijven lijken stilaan steeds minder tijd en geld te investeren in de speakers voor hun slimme assistenten. Google lanceerde in 2021 voor het laatst een nieuwe Nest-speaker in de vorm van de Nest Mini. Een (grotere) speaker van Google hebben we sindsdien niet meer gezien. Het is goed mogelijk dat fabrikanten zien dat – zeker met zulke speakers – mensen minder snel geneigd zijn een nieuwe generatie te kopen als de bestaande speakers nog als verwacht werken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business