Nieuws

Samsung Browser bewaart je browsegeschiedenis nu langer

Samsung Browser
© Unsplash/Samsung
Samsung Browser kan voortaan tot maximaal 90 dagen lang browsergeschiedenis bewaren. Dit geldt voorlopig wel enkel voor de bètaversie van de Android-browser.

De wijziging gaat in met versie V23.0.0.22 van de Samsung Browser voor Android. Die versie is enkel beschikbaar voor bètagebruikers, maar onthult wel wat er komen gaat voor alle Samsung-gebruikers. Samsungs stap naar maximaal 90 dagen is zeker en vast een aangename wijziging. Wie versie 22 van de webbrowser gebruikt, ziet zijn browsegeschiedenis momenteel nog na 60 dagen verwijderd worden.

Bij eerdere versies van de Samsung Browser was dit zelfs nog iets beperkter. Toen sloeg Samsung de laatste 500 websitebezoeken op. Vanaf versie 22 is Samsung naar een tijdsbestek overgestapt. Met versie 23 wordt die termijn nu dus iets verder verlengd, tot maximaal 90 dagen. Na afloop verwijdert Samsung automatisch alle browsegeschiedenis.

Automatisch aanvullen

Nieuw in versie 23 van de Samsung Browser is ook dat de webbrowser automatisch webadressen kan aanvullen. Hierbij gaat het om webadressen van websites die je eerder bezocht. Zo hoef je niet de hele URL in te tikken of de site op te slaan als bookmark om een veelbezochte website te openen.

Uitgelicht artikel Google Chrome Google Chrome kijkt af bij Apple’s Safari

Met de nieuwe bètafuncties weet Samsung een deel van zijn achterstand op Chrome in te lopen. Die webbrowser beschikt immers reeds over de genoemde functies. Meer zelfs: bij Google Chrome blijft je browsergeschiedenis oneindig toegankelijk, tenzij je deze zelf verwijdert. Waarom Samsung voor een specifieke opslagtermijn kiest, is ons niet duidelijk.

Direct beschikbaar

Bètagebruikers van de Samsung-webbrowser kunnen de update meteen binnenslepen. Hij staat reeds klaar op de Google Play Store en Samsungs Galaxy Store. Verwacht wordt dat de functies de komende weken ook worden uitgerold voor gebruikers op het stabiele kanaal. Wil jij de opties nu al gebruiken? Via de Play Store kunnen alle Samsung-gebruikers de bètaversie downloaden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business