Nieuws

Google Chat is nu compatibel met Slack en Microsoft Teams

google chat
© Google
Verschillende Google Workspace-abonnementen bieden nu crossfunctionaliteit tussen de chatfuncties van Google Chat, Slack en Microsoft Teams.

Google sloeg de handen in elkaar met Mio, een bedrijf dat gespecialiseerd is in zulke applicaties. Crossfunctionaliteit tussen Google Chat, Slack en Microsoft kan van pas komen voor (grotere) bedrijven die een brede waaier aan toepassingen gebruiken.

Google deed deze week nog meer aankondigingen rond zijn op de cloud gebaseerde productiviteitsapps, waaronder de integratie van AI in Duet. Er zijn ook nog andere handige features onderweg voor meerdere apps, waaronder ook Google Chat.

Praten tussen Google Chat, Slack en Teams 

“We zijn ons ervan bewust dat communicatie en samenwerking in de praktijk nu eenmaal via meerdere kanalen en tools verloopt”, zegt Google in de aankondiging. “Dat kan leiden tot gemiste berichten en communicatie die zich blijft opstapelen. Meerdere chattools in de gaten houden wordt voor de gebruiker soms heel frustrerend”, motiveert Google de toevoeging van crossfunctionaliteit.

google chat
© Google

Google voegt er wel aan toe dat bedrijven een bijkomende Mio-licentie nodig zullen hebben om over de drie chatapps heen te communiceren. Uit een gif die Google deelde, blijkt dat de functie wel goed werkt en zelfs berichten aanpast op het ene platform als de wijziging ergens anders gebeurde.

Voice-ondersteuning voor Chat

Volgens 9to5Google is er ook nog ondersteuning onderweg voor ingesproken berichten via Google Chat. “Het bespaart typwerk en de ontvanger krijgt meteen de juiste toon en wat context mee”, luidt het. Die feature zou begin 2024 beschikbaar worden. Of het naast een-op-eengesprekken ook zal werken voor groepsconversaties, is nog koffiedik kijken. Mogelijk zal ondersteuning voor transcriptie ook nog even op zich laten wachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business