Nieuws

Dit is de Sonos Move 2 in het groen

Sonos Move 2 groen
© Sonos
Eerder deze week zijn hogekwaliteitsrenders van de Sonos Move 2 in het groen opgedoken. Sonos stelt de speaker mogelijk volgende week voor.

Sonos’ eerste draagbare speaker, de Sonos Move, werd in 2019 uitgebracht. Sindsdien bracht Sonos meerdere bluetoothspeakers uit, waaronder de Roam en Roam SL. In september debuteert mogelijk de tweede generatie van de populaire draagbare speaker. Zeker is dat nog niet. Wat wel vaststaat, is het uiterlijk van de Move 2. Nadat recent de eerste lifestylebeelden van de speaker uitlekten, lekt de bekende geruchtensite MySmartPrice ditmaal ook reguliere productbeelden van de Sonos Move 2 – in het groen, om precies te zijn.

Groen lijkt zeker en vast een nieuwe kleur van de aanstaande Move 2-speaker. Het ontwerp van de Move 2 lijkt weinig te verschillen van zijn voorganger. De vorm blijft behouden en ook de mesh-behuizing is nog altijd op zijn plaats. Nieuw is wel de touchbediening van boven. Die komt één-op-één over van de Era 100 en Era 300, die Sonos eerder dit jaar introduceerde.

Van achter zien we nog een usb-c-aansluiting, twee metalen pads voor de stroomtoevoer en de knop voor het inschakelen van de speaker en bluetooth-pairing. Handmatig schakelen tussen wifi en bluetooth lijkt gedaan met de Move 2. Het wifi-symbool is ook verdwenen bij de pairingknop. Tot slot wordt bevestigd dat de speaker ondersteuning biedt voor spraakinvoer. Maak je daar liever geen gebruik van? Dan schakel je de microfoons uit met de mute-switch van achteren.

Zelf batterij vervangen

Naar verluidt zou het ditmaal ten slotte mogelijk zijn de batterij van de speaker te vervangen. Mocht de accucapaciteit ineens fors zijn teruggelopen, kan je mogelijk zelf een vers exemplaar installeren. Prijzen en verdere details over dat proces zijn vooralsnog niet bekend. Het is wat ons betreft zeker een toevoeging die past bij zo’n slimme speaker voor gebruik in- en rondom het huis.

In de basis blijft het immers een wifispeaker. Het gewicht van de OG Move (3 kilogram) maakte ook dat je hem niet snel mee op reis nam. Hoe dat uitpakt voor de Sonos Move 2 is (nog) niet bekend. In september zouden we wel eens antwoorden op zulke vragen kunnen krijgen, incluis de prijs.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business