Nieuws

Google laat je videoframes kopiëren en delen in Chromiumbrowsers

videoframes kopiëren
© YouTube/Google
Google Chrome heeft een nieuwe optie toegevoegd waarmee gebruikers heel eenvoudig een screenshot of frame uit een video kunnen delen.

De zoekreus stelt vast dat er geen handige manier bestond voor gebruikers om een stilstaand beeld (een frame) als een screenshot te delen met andere. Dat werd vaak maar achterwege gelaten, omdat het te omslachtig is. Vaak staan er nog elementen van de videospeler (zoals de afspeelbalk of andere knoppen) in beeld en bovendien zijn zelfgemaakte screenshots meestal van lage kwaliteit, zegt Google op zijn blog.

Je hoeft niet eens per se over Google Chrome te beschikken, want de nieuwe optie werkt in elke op Chromium gebaseerde browser, waaronder dus ook Microsoft Edge. Klik met de rechtermuisknop in eender welke video en dan kan je de optie Videoframe kopiëren selecteren. Mogelijk moet je je browser wel eerst updaten naar de nieuwste versie.

Videoframes kopiëren nog niet vlekkeloos

Op YouTube werkte de nieuwe optie nog niet helemaal lekker, omdat je eerste klik met de rechtermuisknop het ingebouwde YouTube-menu tevoorschijn haalt. Je moet dan nog eens rechtsklikken om het gewenste kopieermenu naar boven te halen.

Het grootste nadeel is dat er nog geen mogelijkheid is om een gekopieerde frame als een afbeelding op te slaan op je desktop. Bovendien werkt de optie niet met de meeste streamingdiensten omdat hun ingebouwde beveiliging dat niet toelaat. Wel wordt de schermopname naar je klembord gestuurd, zodat je die meteen kan plakken in een chatvenster of in een toepassing als Google Docs.

Voorlopig werkt de feature alleen in YouTube, dus mogelijk heeft Google nog wat finetuning voor de boeg vooraleer de optie echt ingeburgerd raakt. De optie Videoframe kopiëren wordt vandaag uitgerold naar Chromiumbrowsers op Windows, Mac, Linux en ChromeOS.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business