Nieuws

Gazelle lanceert twee nieuwe e-bikes in ‘Eclipse’-reeks

© Gazelle
De Nederlandse fietsenmaker Gazelle introduceert nieuwe elektrische fietsen: de Eclipse-reeks. De reeks bestaat uit de Eclipse T11 HMB en Eclipse C380 HMB. De fietsen werden ontworpen voor comfort tijdens langere ritten.

Gazelle lanceert twee nieuwe e-bikes die vooral inspelen op comfort en een lange actieradius. De Eclipse T11 HMB en Eclipse C380 HMB, zoals de fietsen heten, worden voorzien van een krachtige Bosch Performance Line CX-motor met een maximaal koppel van 85 Nm. Eerder zagen we die motor al passeren op de Canyon Pathlite:ON 4. Bij de motor hoort bovendien het Bosch Kiox 300-display, waarmee je de ondersteuning bedient en kan navigeren.

Een gerust hart

Daarnaast komen de Gazelles met een ingebouwde GPS-sensor én een diefstal- en schadeverzekering voor het eerste jaar. Zo ga je met een gerust hart op pad. Fiets gestolen? Dan kan je, zolang je verzekering loopt, profiteren van de diensten van een professioneel opsporingsteam. Volgens de cijfers van Gazelle slagen zij er in 80% van de gevallen in om een fiets binnen korte tijd op te sporen. Lukt dat niet? Dan dekt de verzekering de schade.

© Gazelle

Gerustheid zal je ongetwijfeld ook vinden in de accu: het nieuwe design valt op door een vrij massieve middenbuis. Die plek is niet onbenut gelaten, maar biedt ruimte aan een batterij met 750 wattuur capaciteit.

Controle en grip

Gazelle zet met de nieuwe elektrische fietsen ook in op de handling van de fiets. Door het frameontwerp en de onderdelen die de fiets gebruikt, heb je meer comfort en grip op de baan. Een verende voorvork en de verstelbare V-shape-stuurpen van Gazelle moeten daarvoor zorgen. De betrouwbare hydraulische schrijfremmen van Shimano zorgen er bovendien voor dat je tijdig kan stoppen.  

Wat is het verschil?

Gazelle lanceert twee verschillende modellen – er moet dus wel verschil op zitten, niet? Inderdaad: de Eclipse T11 HMB krijgt van de fabrikant derailleurversnellingen mee, terwijl de Eclipse C380 met een Enviolo-versnellingsnaaf is uitgerust. Een Enviolo-systeem maakt het mogelijk om traploos te schakelen, waarbij de de verschillende versnellingsstanden amper van elkaar kan onderscheiden. Bovendien worden fietsen met Enviolo-versnellingen steeds uitgerust met een aandrijfriem die je niet hoeft te smeren.

De Eclipse T11 HMB, met 11 Shimano Deore XT-derailleurversnellingen, zal 5.999 euro kosten. De fiets is beschikbaar met een lage instap en is dan in twee kleuren te krijgen: anthracite grey (mat) en thyme green (mat). De versie met hoge instap is in slechts één kleur beschikbaar: anthracite grey (mat).

De Eclipse C380 HMB volgt hetzelfde patroon. De fiets zal 5.499 euro gaan kosten en is eveneens beschikbaar in een versie met hoge en lage instap. De hoge-instapversie is beschikbaar in één kleur, het anthracite gray (mat). De versie met lage instap is te krijgen in het orange (mat) en anthracite grey (mat).

Alle fietsen zijn beschikbaar in framematen S tot en met XL.

Uitgelicht artikel Gazelle Ultimate C380 HMB header Gazelle Ultimate C380 HMB review: dé perfecte luxe-e-bike?
e-bikegazellegezondheid

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals