Nieuws

Google teaset Pixel 8 nu officieel in aanloop naar iPhone-event

pixel 8
© Google
Nadat het de Pixel 8 Pro al verschillende keren 'uitlekte', komt Google in de aanloop naar het iPhone 15-event nu met een officiële sneak peek.

In smartphoneland zijn alle ogen gericht op de lancering van de iPhone 15 van dinsdag 12 september. Google wil ons duidelijk niet doen vergeten dat het ook wat in de pijplijn heeft zitten. De techreus deelt nu een officiële preview van de Pixel 8 en Pixel 8 Pro, via YouTube. Google laat weten dat de telefoons meteen vooruit te bestellen zijn op de dag van hun aankondiging: 4 oktober.

Specificaties Pixel 8 niet bevestigd 

De techreus laat wel het achterste van zijn tong niet zien, want de video is eigenlijk niet meer dan een simpele blik op het ontwerp van de telefoons. Zo worden we niets wijzer over de specificaties of bepaalde features van de opvolgers van de Pixel 7 en 7 Pro. 9to5Google merkte nog op dat de alt text van afbeeldingen op een landingspagina de naam van de kleuren verklappen: Rose en Porcelain.

Een ander lek stelde dat de Pixel 8 Pro een 50-MP-camera zou krijgen die 50 procent meer licht binnenlaat. De ultrawide zou via Sony komen en 64 MP sterk zijn. Vermoedelijk krijgt het vlaggenschip wel een batterij van 5.000 mAh die aan 27 W kan opgeladen worden.

Eerdere lekken

De nieuwe Pixel-toestellen werden de voorbije weken al meerdere malen gelekt. In die mate zelfs, dat we vermoeden dat Google het zeker niet erg vond of misschien wel een handje hielp. Zo raakte bekend dat de Pixel 8 Pro een temperatuursensor heeft, nadat Google (per ongeluk of niet) al een 360-graden-simulator online zette. Daarbij kon je de telefoons in 3D bekijken vanuit de gewenste hoek. Dat ‘lek’ bevestigde eerdere geruchten, zoals een fysiek simslot en alvast drie van de beschikbare kleuren: blauw, porselein en zwart.

Google gaat de Pixel 8 en Pixel 8 Pro officieel voorstellen op 4 oktober, tijdens een event in New York. Benieuwd of er nog echte verrassingen overblijven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business