Nieuws

Spotify introduceert nieuwe ‘daylist’ die continu verandert

Spotify
© iStock / stockcam
Spotify introduceert een nieuw soort afpseellijst: de ‘daylist’. Het gaat om een dynamische afspeellijst, die verandert naargelang welke muziek je beluistert.

Spotify biedt al heel wat afspeellijsten aan die je moeten helpen om nieuwe muziek te herkennen. Tussen de verschillende ‘Daily Mixes’, ‘Discover Weekly’ en ‘Release Radar’ komt binnenkort een nieuwe afspeellijst te staan: de ‘daylist’. Die afspeellijst verandert naargelang de dag vordert, afhankelijk van wat je die dag geluisterd hebt.

In tegenstelling tot andere dynamische afspeellijsten zal deze afspeellijst niet maar af en toe bijgewerkt worden, maar zal dat bijna continu gebeuren. Op die manier heb je altijd een afspeellijst die bij je past en hypergepersonaliseerd is. Luister je morgen de hele dag naar jazzmuziek? Dan zal de afspeellijst uit jazznummers bestaan waarvan Spotify dat je ze leuk vindt. Schakel je overmorgen over op techno? Dan zal de afspeellijst volgen.

Niet alleen de nummers in de afspeellijst veranderen, ook de titel van de dynamische afspeellijst zal regelmatig veranderen. Spotify kleeft er titels op als “thrillwave, happy dance, pumpkin spice en meer”, afhankelijk van welke muziek er in de afspeellijst zit.

Alle Spotify-gebruikers zullen gebruik kunnen maken van deze daylist, of ze nu een betaald abonnement hebben of niet. Je zal wel nog even moeten wachten voor de functie hier beschikbaar is. In eerste instantie krijgen enkel gebruikers in de VS, Canada, de U.K., Nieuw Zeeland en Ierland.

Uitgelicht artikel Spotify Spotify wordt duurder, ook in België
muziekontspanningspotifystreaming

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen