Nieuws

WhatsApp laat je nu videobellen met je avatar

Avatars voor WhatsApp
© Meta
Eind vorig jaar intoduceerde WhatsApp 'avatars'. Eerst kon je er mee bellen in Instagram en Facebook Messenger, nu ook in WhatsApp.

WhatsApp vernieuwt bijna continu. De app, die ooit begon als een simpele berichtendienst, biedt intussen heel wat mogelijkheden aan gebruikers. Binnenkort komt daar een nieuwigheid bij: je zal kunnen videobellen zonder je gezicht te laten zien. In plaats daarvan kan je ervoor kiezen om je avatar, een personage dat je zelf kan maken in de app, je plek te laten innemen.

WhatsApp introduceerde eind vorig jaar avatars: karakters die je zelf kan maken en ontwerpen, die je digitale persoonlijkheid vorm moeten geven. Al snel werd duidelijk dat Meta meer in petto had met de nieuwe update. Vrijwel onmiddellijk waren de avatars ook beschikbaar om stickers mee te maken. Uiteindelijk zouden die stickers ook moeten gaan bewegen.

Daarnaast introduceerde Meta ook de mogelijkheid om te videobellen met stickers. Tijdens het bellen wordt je hoofd dan vervangen door zo’n sticker, die je gezichtsbewegingen en -uitdrukkingen zal overnemen. Aanvankelijk kwam die mogelijkheid enkel naar Instagram en Facebook Messenger. Nu komt ze ook naar WhatsApp: de functie is beschikbaar voor wie de bèta van de chatapplicatie gebruikt.

De functie zit momenteel in versie 2.23.19.14 van de Android-applicatie en is voor een beperkt aantal bètatesters beschikbaar. Wanneer je videobelt met een avatar in plaats van je camera, blijf je genieten van andere functies. Zo zijn je videogesprekken nog steeds end-to-end-encrypted. Je moet dus niet vrezen dat je gesprek afgeluisterd wordt.

Om je avatar te gebruiken in een videogesprek, hoef je alleen maar op de juiste knop te duwen. Tijdens videogesprekken kan je voortdurend omschakelen – je hoeft dus niet het hele gesprek als je avatar bij te wonen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business