Nieuws

Telenet verdwijnt definitief van de beurs

Telenet
© Telenet
Telenet schrapt op 13 oktober definitief zijn notering op de Euronext Brussel. Op die datum wordt de overname van Telenet door Liberty Global ook vervolledigd.

Liberty Global werkt al maanden aan het verwerven van de benodigde Telenet-aandelen. Die aandelen heeft de telecomgroep nodig om de overname van de Belgische operator te vervolledigen. Volgens Telenet verkreeg Liberty Global reeds 96,26 procent van alle uitgegeven Telenet-aandelen. Voor de laatste aandelen wordt nog één een ronde geopend waarin eigenaren hun aandeel bij Liberty Global kunnen aanbieden, het zogenaamde ‘vereenvoudigd uitkoopbod’. Aan dit bod kleven dezelfde financiële voorwaarden als voordien.

Dit uitkoopbod loopt vanaf 22 september tot en met 13 oktober, meldt de provider woensdag. Na afloop van die periode schrapt Liberty Global de notering van Telenet aan Euronext Brussel. Telenet staat op dat moment 18 jaar genoteerd aan de Brusselse beurs.

Uitgelicht artikel Telenet Telenet stopt met Wi-Free

Voor aandelen die op 13 oktober niet zijn verkocht aan Liberty Global: die worden ‘van rechtswege aan de bieder overgedragen’, meldt de provider in zijn persaankondiging.

Telenet in handen van Liberty

Na 13 oktober valt Telenet volledig in handen van de Amerikaanse telecommagnaat. Overigens had Liberty Global al een flinke hand in de pap; het bedrijf had immers al 59,18 procent van alle Telenet-aandelen in bezit. Vermoedelijk betekent dit ook dat de gevolgen van de overname relatief beperkt zullen zijn voor de Belgische telecomprovider. Niettemin omdat Liberty al zorgdroeg voor de hard- en software voor de telecomdiensten – waaronder de Horizon-software.

Het bedrijf heeft bovendien al flink wat ervaring op de Europese telecommarkt. Bij onze noorderburen is Liberty bijvoorbeeld actief met Vodafone-Ziggo, dat eveneens vaste en mobiele telecomdiensten aanbiedt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business