Nieuws

Telenet maakt bod van Liberty Global publiek

Telenet Liberty Global
Telenet maakt bekend dat Liberty Global een vrijwillig en voorwaardelijk bod uitbracht om de Vlaamse telecomoperator volledig in te lijven.

Een week geleden schortte beurswaakhond FSMA de handel in Telenet-aandelen al op. De reden daarvoor: de aandelenkoers schoot plots de hoogte in. Aanvankelijk communiceerde Telenet niet over de forse koerswijziging. Bijna een week later komt de operator toch met nieuws over de brug.

Daaruit blijkt dat Liberty Global een overnamebod voor de telecomoperator uitbracht. Telenet is al sinds 2007 gedeeltelijk in handen van Liberty Global Belgium Holding, dat 59,18% van de aandelen in handen heeft. Op dit moment heeft Telenet zelf zo’n 3,12% van de aandelen in bezit.

Het bod van Liberty Global is er één in contanten en van €22,00 per aandeel. Op dit bedrag moet wel nog een correctie verrekend worden die gelijk is aan de dividend die Telenet nog zal uitkeren. Alles in rekening gebracht houdt het bod van Liberty Global een premie in van 59% op de afsluitkoers van de Vlaamse telecomoperator vorige week woensdag: die lag op €15,20 per aandeel.

Het bod is onderworpen aan enkele voorwaarden. Zo is het noodzakelijk dat Telenet en Liberty Global na de transactie samen ten minste 95% van de aandelen bezitten. Ook mag er zich geen material adverse change voordoen met betrekking tot de BEL-20 index. Indien Liberty Global en Telenet, na het indienen van het bod, 95% van alle Telenet-aandelen en 90% van alle aandelen die dit bod beoogt in handen hebben, zal overgegaan worden tot een vereenvoudigd uitkoopbod onder dezelfde financiële voorwaarden.

De raad van bestuur van Telenet steunt het bod van Liberty Global unaniem.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business