Nieuws

X doet Circles in de ban

X
© iStock / Kenneth Cheung
Circles verdwijnen op 31 oktober van X. Circles werd in augustus 2022 uitgebracht, nog voor Elon Musk de leiding overnam.

Met Circles kunnen gebruikers op X (voorheen Twitter) berichten naar een besloten groep sturen. Gebruikers konden zo gevoeligere tweets afschermen voor het grote publiek. Vanaf 31 oktober staat dit dus te veranderen. Gebruikers kunnen vanaf dat punt geen berichten meer versturen naar een Circle en ook geen nieuwe mensen toevoegen aan hun Circle. Nochtans is de vraag hoe X omgaat met berichten die reeds via de Circles-functie zijn verstuurd.

Gebruikers vrezen ervoor dat X zulke berichten plots openbaar plaatst. Dat is echter niet zeker, en het sociale medium heeft nog wat tijd om aan een oplossing te sleutelen.

Waarom X ervoor kiest Circles in de ban te doen is ongeweten. Opvallend is dat het platform eerder nog aangaf dat Circles ertoe leidde dat gebruikers meer begonnen posten. Desondanks lijkt het voor X nu onvoldoende op te leveren – of zijn de ontwikkelkosten simpelweg te hoog. Eerder dit jaar had de functie nog te maken met beveiligingsperikelen. Door een bug in het systeem waren alle posts in Circles plots openbaar zichtbaar. Ze verschenen zelfs op de For You-algoritmepagina van X.

‘Gebruikers verwijderen’

X schrijft op een supportpagina dat gebruikers ook na 31 oktober gebruikers kunnen verwijderen uit hun Circle. Dit lijkt te bevestigen dat X bestaande Circles-berichten wil blijven afschermen. Tijd zal moeten uitwijzen hoe het platform werkelijk omgaat met het uitschakelen van de functie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business