Nieuws

iOS 17 zorgt voor problemen met itsme: zo activeer je het account opnieuw

itsme sign ondertekenen batch signing authenticatie app
© ItsMe
De nieuwste iPhone-update zorgt er bij sommige gebruikers voor dat ItsMe opnieuw geactiveerd moet worden. Hier lees je hoe dat moet.

De iPhone-update naar iOS 17 zorgt bij heel wat gebruikers voor problemen. Heel wat gebruikers menen dat hun iPhone trager wordt nadat ze de update installeerden. Dat zeer is echter maar van korte duur. De traagheid wordt namelijk veroorzaakt door een indexatieproces. Dat wordt geactiveerd bij de upgrade naar een nieuwe iOS-versie en zorgt ervoor dat de Spotlight-zoekfunctie alle bestanden en apps op je toestel kan terugvinden. Het probleem is dus maar tijdelijk en lost zichzelf op. Een ander probleem, dat je zelf moet oplossen, doet zich voor in iOS 17: itsme moet bij sommige gebruikers namelijk opnieuw geactiveerd worden.

Oorzaak onduidelijk

Hoe het komt dat itsme opnieuw geactiveerd moet worden, is niet helemaal duidelijk. DataNews ontdekte het ongemak toen ze daar de app voor het eerst opnieuw openden. Hier, op onze iPhone 13, werd itsme echter niet afgemeld. Het lijkt er daardoor op dat de combinatie van bepaalde iPhone-toestellen en iOS 17 roet in het eten van de identificatie-app strooit.

Is jouw itsme afgemeld? Dan moet je hem even terug activeren. Daarvoor heb je twee verschillende mogelijkheden: ofwel maak je gebruik van je eID-kaart en een kaartlezer, ofwel activeer je de app via de bank. Deze laatste optie is veruit de gemakkelijkste, al moet je dan wel bij de juiste bank zijn aangesloten. Klanten bij BNPPF, Belfius, KBC, CBC, ING, Hello Bank en Fintro kunnen van de makkelijke optie gebruikmaken.

Aanmelden bij itsme met de bank

Je account heractiveren via de bank is een kwestie van op de juiste knoppen te duwen in de app. Kies ervoor om je account te heractiveren in de app en toets hierna je telefoonnummer in. In het venster waarbij itsme je vraagt om je identiteit te koppelen, hoef je dan alleen maar de juiste bank te selecteren. itsme heeft een handig instructiefilmpje dat je laat zien hoe het in z’n werking gaat.

Na de procedure zal itsme vragen om de app te vergrendelen met een code, vingerafdruk of Face ID. Eenmaal dit gebeurd is, is je itsme-account opnieuw actief.

Aanmelden met je eID-kaart

De procedure om met je eID aan te melden bij is iets omslachtiger. Goed nieuws: eenmaal het gelukt is, kan je die kaartlezer wel opnieuw opbergen.

Om je account te heractiveren met je bankkaart surf je naar https://my.prd.itsme.be/unblock. Let goed op de URL in de adresbalk: als die niet naar ‘my.prd.itsme.be’ verwijst, zit je op een verkeerde link. Maak je hier uit de voeten en surf naar de juiste site.

Eenmaal op de juiste site, vul je je telefoonnummer in. Je sluit hierna je kaartlezer aan op je pc en geeft de pincode van je eID in. Je zal een identificatietoken meekrijgen, deze zal je moeten invullen in de app.

Hierna open je de itsme-app en kies je voor de activatie van je account. Toets je telefoonnummer in en geef daarna de identificatietoken op. itsme zal je nog een sms sturen om je identiteit te bevestigen: kopieer de code uit die sms naar de itsme-app.

Na de procedure zal itsme vragen om de app te vergrendelen met een code, vingerafdruk of Face ID. Eenmaal dit gebeurd is, is je account opnieuw actief.

Uitgelicht artikel itsme sign ondertekenen batch signing authenticatie app Identificatie-app itsme voor het eerst winstgevend

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business