Nieuws

Spotify lanceert ‘Jam’-functie om samen muziek te luisteren

Spotify Jam
© iStock / hocus-focus
Spotify introduceert een nieuwe functie waarmee je samen muziek kan luisteren: Jam. De nieuwe functie maakt het mogelijk om in groep (en in het echt) samen te bepalen welke muziek er precies gespeeld wordt.

Met de nieuwe functie bouwt Spotify voort op de sociale functies die de muziekstreamingdienst reeds aanbiedt. Die sociale functies in Spotify, gedeelde afspeellijsten en Blends, zijn dan ook enorm populair. Sinds de Blend-functie gelanceerd werd, werden er zo’n 45 miljoen afspeellijsten mee samengesteld. In augustus alleen al zou bovendien meer dan 200 miljoen uren luisterplezier naar gedeelde afspeelijsten zijn gegaan. Nu lanceert Spotify ‘Jam’, een gepersonaliseerde ervaring voor de hele groep. Met de nieuwe functie kunnen Premium-gebruikers anderen uitnodigen om nummers aan de wachtrij toe te voegen.

De nieuwe functie wordt vanaf vandaag uitgerold, zowel voor Android als iOS. Wil je ze uitproberen? Dan zorg je er best voor dat je Spotify-app up-to-date is. De nieuwe functie zal ongetwijfeld doen denken aan een functie die al langer in Spotify zit: als je met eenzelfde wifinetwerk verbonden bent kan je namelijk al een gemeenschappelijke wachtrij inrichten.

Jam gaat echter verder en komt met een aantal toeters en bellen: Spotify zoekt Blend-gewijs de overlappingen in muzieksmaak en stelt nummers voor om in de wachtrij te zetten. De nieuwe functie laat bovendien zien wie welke nummers aan de wachtrij toevoegde.

Jam starten

Om een jam te starten, begin je gewoon muziek af te spelen. Onderaan druk je op het speakericoontje om de optie “start een Jam” te zien te kriijgen. Door daarop te klikken kan je vrienden beginnen uitnodigen. Dat kan op drie verschillende manieren:

  1. Indien Spotify toegang heeft tot een bluetoothverbinding, kan je twee telefoons tegen elkaar tikken om verbinding te maken
  2. Je kan een QR-code laten scannen die op je scherm verschijnt
  3. Of je kan een linkje sturen via sms

Zodra je in een Jam zit, kan iedereen nummers aan een gemeenschappelijke wachtrij toevoegen. De gastheer of -vrouw kan verder wel bepalen wie er allemaal mee mag doen aan de jam en heeft het recht om de afspeelvolgorde te wijzigen of zelfs nummers te verwijderen.

Uitgelicht artikel Spotify Spotify introduceert nieuwe ‘daylist’ die continu verandert

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business