Nieuws

Samsung Galaxy Fit 3 duikt op, dit moet je weten

Samsung Galaxy Fit
© Samsung
De Samsung Galaxy Fit 3, een concurrent voor de Xiaomi Band 8, is recent gekeurd door de FCC. Dat lijkt te wijzen op een aanstaande lancering.

Bijna drie jaar geleden introduceerde Samsung de Galaxy Fit 2: een activitytracker die het op moest nemen tegen Xiaomi’s Band-serie en Fitbit-trackers. Hoewel de tracker nog altijd te koop is, leek de fabrikant weinig heil te zien in een nieuwe Galaxy Fit; het bleef dan ook opvallend stil. Tot vandaag: de Amerikaanse keuringsinstantie FCC heeft namelijk een nieuwe Samsung-activitytracker getest – de SM-R390.

De FCC publiceerde ook een schematische weergave van de vermeende Galaxy Fit 3. Daarop zien we enkel de onderzijde, waaruit af te leiden valt dat de Fit 3 in elk geval een hartslagsensor meekrijgt. Er zijn tevens twee pogo-pinnetjes aanwezig voor het opladen en twee drukpunten om de bandjes los te maken. Wat meteen opvalt verder is dat de Galaxy Fit 3 een stuk breder is dan de Galaxy Fit 2.

FCC Galaxy Fit 3
© FCC

Op dit punt zijn we ook niet helemaal zeker of het werkelijk om de Galaxy Fit 3 gaat. Wel gaat het zeer waarschijnlijk om een activitytracker. Wat de tracker naast zijn hartslagsensor te bieden heeft, laat de keuringsinstantie onbesproken. Zo is nog onbekend of de tracker ingebouwde GPS krijgt, wat ontbrak op de Galaxy Fit 2. De oude tracker draaide verder op het basale rtOS.

Lancering in oktober

Wanneer de nieuwe Galaxy Fit 3 verschijnt is nog onzeker. Nu de FCC reeds testen heeft uitgevoerd met de activitytracker, zou de lancering niet lang op zich moeten laten wachten. Mogelijk volgt zo’n lancering zelfs sneller dan verwacht. We zien het namelijk wel gebeuren dat de Galaxy Fit 3 tezamen met de Galaxy S23 FE, Galaxy Buds FE en Galaxy Tab S9 FE-serie wordt onthuld. Die onthulling staat, naar verluidt, in de eerste weken van oktober gepland.

Ook zou Samsung dan mogelijk meteen zijn nieuwe bluetooth-tracker lanceren, de Galaxy SmartTag 2. Het ontwerp van die tracker werd eveneens door de FCC (en een webwinkel) onthuld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business