Nieuws

Galaxy SmartTag 2 duikt op, dit moet je weten

Samsung Galaxy SmartTag 2
© Samsung
Samsung zou op korte termijn zijn tweede bluetooth-tracker introduceren, de Galaxy SmartTag 2. Die tracker is ditmaal gesignaleerd bij keuringsinstantie FCC.

Meer dan twee jaar na de lancering van de OG Galaxy SmartTag is Samsung toe aan de SmartTag 2. Eerder dook de bluetooth-tracker al eens op bij Bluetooth SIG. Ditmaal is het keuringsinstantie FCC die meer informatie over de slimme tracker publiceert. Net als Bluetooth SIG maakt de FCC melding van een bluetooth-tracker met modelnummer EIT5600.

Geen nieuw Plus-model

De Amerikaanse keuringsinstantie onthult verder dat de tracker werkt met Bluetooth LE en Ultra-Wideband-technologie (UWB). Die technologie wordt ook gebruikt door de Galaxy SmartTag+, en Apple’s AirTags. Het basismodel van de eerste SmartTag bood enkel Bluetooth LE-ondersteuning. Verwacht wordt dat Samsung ditmaal geen Plus-model uitbrengt, en dat de ‘standaard’ SmartTag 2 daarmee beschikt over UWB-ondersteuning.

Markant is dat de FCC ook een eerste afbeelding van de SmartTag 2 publiceert. Op dat beeld zien we de voorkant van de slimme tracker. Wat meteen opvalt is dat het oogje voor sleutelhangers groter is dan voorheen, en dat de tracker een meer langwerpig ontwerp kreeg. Hoe groot de tracker werkelijk is, is niet bekend. De beschikbaar gestelde afbeelding geeft daarvan mogelijk een vertekend beeld.

Uitgelicht artikel Android bluetooth-tracker Android waarschuwt nu voor onbekende trackers

Zuinigere bluetooth-tracker

Eén van de belangrijkste verbeteringen is mogelijk de komst van Bluetooth 5.3. Die bluetoothversie is zuiniger dan Bluetooth 5.1 in de originele SmartTag. Mogelijk bekent dit dat de SmartTag 2 langer meegaat op één batterij. Zeker is dat echter nog niet.

Dat geldt ook voor het moment waarop Samsung de nieuwe tracker wil lanceren. Het is mogelijk dat de Zuid-Koreanen simpelweg wachten tot het eerstvolgende Unpacked-evenement. Mogelijk laat dit event op zich wachten tot begin 2024, met de lancering van de Galaxy S24.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business