Nieuws

Meta lanceert AI-assistent voor WhatsApp, Instagram en Facebook

Meta AI
© Unsplash / Mariia Shalabaieva
Tijdens Meta Connect 2023 lanceerde Meta zijn AI-assistent en verschillende bots met uiteenlopende persoonlijkheden.

Meta maakte tijdens het Meta Connnect-evenement het bestaan van een AI-assistent wereldkundig. De assistent, die gebouwd werd met een gemodificeerde versie van het Llama 2-taalmodel, wordt ‘Meta AI’ genoemd. De tool heeft, dankzij een partnership met Microsoft-zoekmachine Bing, toegang tot alle informatie die op internet staat. Daarnaast zou je ook, DALL-E-gewijs, afbeeldingen moeten kunnen genereren met de AI-tool.

Meta AI staat er overigens niet alleen voor: tezamen met de assistent lanceerde Meta een schare aan AI-bots met verschillende persoonlijkheden. Hiervoor ging het bedrijf een samenwerking aan met verschillende beroemdheden – onder andere Snoop Dogg, Tom Brady, Paris Hilton, Kendall Jenner en MrBeast schoven aan om zich te laten vereeuwigen door Meta. Je zal wel niet rechtstreeks tegen die beroemdheden kunnen spreken: ze spelen namelijk allemaal een bepaalde rol. Snoop Dogg speelt bijvoorbeeld een Dungeon Master, waarmee je Dungeons & Dragons zou kunnen spelen. Paris Hilton komt dan weer tevoorschijn als ‘Amber’, een privédetective die whodunits helpt oplossen.

Meta waarschuwt wel dat niet alle bots even goed op de hoogte zijn van de actualiteit. Meta AI en AI-persoonlijkheden Bru en Perry lijken de enigen te zijn die de krant lezen. De overige bots zijn maar op de hoogte van informatie die voor 2023 online kwam. Meta zegt wel dat het hieraan werkt. Bovendien zouden de AI-persoonlijkheden binnenkort ook zoekmogelijkheden krijgen via Bing – voorlopig is dat enkel voor Meta AI weggelegd.

WhatsApp, Instagram en Facebook

Meta introduceert niet zomaar een heel AI-systeen met meerdere bots, maar is van plan om het in zo goed als al zijn diensten en producten te verwerken. Zo zullen de Meta-AI’s binnenkort te vinden zijn in WhatsApp, Facebook Messenger en Instagram. Daar blijft het echter niet bij: de nieuwe, slimme Ray Ban-brillen en de Meta Quest 3 krijgen ook meteen toegang tot de AI-assistent en verschillende andere bots.

Zoals gewoonlijk hoort er wel een enorme kanttekening bij de bekendmaking van Meta: de chatbots zullen in eerste instantie alleen in de VS beschikbaar zijn en enkel Engels spreken. Wanneer de functies naar de EU zouden komen zegt Meta er, naar goede gewoonte, niet bij. Indien de AI-bots dezelfde toer opgaan als Threads, kunnen we heel lang wachten tot ze hier beschikbaar worden.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business