Nieuws

X werkt aan gamestreaming en liveshopping

X
© iStock / Kenneth Cheung
Elon Musk wil gamestreaming en liveshopping mogelijk maken op X. De techgoeroe gaf al meermaals aan dat hij met X zoveel mogelijk diensten wil aanbieden.

Het platform dat lang door het leven ging als Twitter experimenteert met basic, Twitch-achtige streamingcontent. Momenteel hebben wel enkel X Premium-abonnees toegang tot die feature. Het was Musk zelf die de nieuwigheid zondag demonstreerde. Met de account @cyb3rgam3r420 streamde hij Diablo IV op X, in een sessie van 54 minuten.

Daarna bevestigde Musk op X dat het om een test ging van een mogelijk nieuwe feature. “Am in the Diablo PvP arena for ~10 mins if anyone wants to kill me lol”, liet hij nog weten. Daarnaast legde X-ingenieur Mark Kalman in een video uit hoe Premium-leden hun eigen stream kunnen opzetten door de gekende Open Broadcaster Software (OBS) te koppelen aan hun X-account via X Media Studio.

Voorlopig blijft het wel nog onduidelijk of het meer moet zijn dan een leuke extra en hoe serieus X gamestreaming gaat nemen. Het lijkt er wel op dat kijkers commentaar kunnen geven, maar X mist wel de typische creatorfuncties van grote platformen als Twitch. Het toont alleszins wel aan dat Musk en co steeds meer moeite doen om extra publiek (en betalende leden) aan te trekken.

Liveshopping op X

Los daarvan wil X ook gaan experimenteren met liveshopping. Dat zal in eerste instantie gebeuren via een partnerschap met Paris Hilton, zo meldt Variety. Hilton zou een overeenkomst ondertekend hebben met X om “jaarlijks vier programma’s met videocontent te lanceren, waaronder features voor liveshopping.

Tot slot blijft het maar de vraag of de servers en infrastructuur bij X al die zijprojecten zullen kunnen blijven dragen. Vorig jaar ontsloeg Musk ook heel wat ingenieurs. X zal wellicht technisch personeel moeten aantrekken als het zijn videostreaming en onlineshopping serieus wil nemen.

Uitgelicht artikel Unity engine Samsung komt met cloudgamingdienst voor smartphonespellen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business