Nieuws

Samsung komt met cloudgamingdienst voor smartphonespellen

Unity engine
© iStock / mikkelwilliam
Samsung treedt in de voetsporen van Amazon, Microsoft en Nvidia en zou binnenkort een cloudgamingdienst lanceren.

Via cloudgamingdiensten kan je spelletjes spelen via het internet, zonder dat je eigen computer of smartphone al het rekenwerk moet doen. Diensten als Amazon Luna, Microsofts Xbox Cloud en Nividia GeForce Now maken het mogelijk om spellen te spelen als je er zelf de hardware niet voor hebt. Samsung wil binnenkort ook zo’n cloudgamingdienst lanceren, maar dan met een uniek aspect.

De gamingdienst van Samsung zou namelijk focussen op mobiele games. Volgens een rapport van Korea Economic Daily zou Samsung deze week nog een bètaversie van die cloudgamingdienst lanceren. Dat zou gebeuren tijdens het Samsung Developer Conference 2023-evenement op 5 oktober. Toch kan een beperkt aantal gebruikers de dienst nu al gebruiken in bètaversie. Later deze week zouden daar dus vooral gebruikers moeten bijkomen.

Standaardapplicatie

De cloudgamingdienst zou naar verluidt beschikbaar zijn vanuit de Game Launcher-app. Die staat standaard geïnstalleerd op alle Samsung Galaxy-toestellen, of dat nu een tablet of een smartphone is. Langs daar zal je binnenkort allerlei mobiele games kunnen spelen, zonder dat de batterij van je toestel snel leegloopt. Voor gebruikers die nu al gebruik kunnen maken van de bètaversie, staan reeds zeven spellen klaar, van ontwikkelaars Playrix en Snowprint Studios. Denk dan aan smartphonegames als Gardenscapes, Homescapes, Rivengard en Legend of Solgard.

Het zou nogal gek zijn om te betalen om te gamen in een app die voorgeïnstalleerd staat. Dat denken wij, maar zou Samsung ook denken. De gamingdienst zou volledig gratis zijn, maar wordt ondersteund met advertenties. In ruil voor een advertentie hier en daar, kan je binnenkort dus mobiele games spelen via de cloud.

Samsung treedt dus wel in de voetsporen van Amazon, Microsoft en Nvidia, maar doet dat op een iets andere manier. Luna, GeForce Now en Xbox Cloud focussen namelijk allemaal op pc- en consolegames. De cloudgamingdienst van Samsung is de enige die zich focust op het mobiele segment.

cloudgaminggamingmobielontspanningsamsungsamsung galaxy

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals