Nieuws

Samsung rolt One UI 5.1.1 uit voor Galaxy Tab A7 Lite

one ui 5.1.1
© Samsung
Samsung is zopas gestart met de uitrol van One UI 5.1.1 voor zijn Galaxy Tab A7 Lite. Dat is een al wat oudere tablet die in 2021 op de markt kwam.

De Galaxy Tab A7 Lite werd toen gereleased met Android 11 en zou daarna nog twee grote systeemupdates mogen verwachten. Die heeft de tablet intussen al gehad, met Android 13. Blijkbaar is er in Europa een nog best grote user base. Om die toch wat tegemoet te komen, heeft Samsung alsnog One UI 5.1.1 uitgerold naar de oudere tablet. Dat meldt Gizmochina. SamMobile bevestigde eerder al dat de update onderweg is naar Europese eigenaars.

One UI 5.1.1 naar Galaxy Tab A7 Lite

De nieuwere versie van Samsungs interface omvat ook de beveiligingspatch die de fabrikant in augustus uitbracht. De update komt er via een build waarvan de versie eindigt op CWI2 en zal ongeveer 1 GB groot zijn. Daarnaast biedt One UI 5.1.1 ook de mogelijkheid om bestanden te blijven delen via Quick Share, ook als de andere persoon niet meer in het bereik is van het lokale wifinetwerk. Verder krijg je in de taakbalk tot vier recent gebruikte apps te zien en je kan een ‘vervaldatum’ instellen voor bestanden die je deelt. Je kan ook verhinderen dat mensen de bestanden blijven downloaden die je met hen deelde.

Wie One UI 5.1.1 op zijn Galaxy Tab A7 Lite wil installeren, gaat daarvoor naar de instellingen, software-update, downloaden en installeren. Opvallend is dat Europa voor een keertje eerst aan de beurt is. Mogelijk wordt de update later nog op andere markten uitgebracht.

Uitgelicht artikel YouTube logo Samsung omzeilt YouTube Premium-functie met One UI 6

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business