Nieuws

Samsung Galaxy S23 FE wordt op 4 oktober gelanceerd

Samsung Galaxy S23 FE render
© OnLeaks
Samsung India meldt op X dat de lancering van de Galaxy S23 FE op 4 oktober plaatsvindt. Mogelijk lanceert het bedrijf ook meteen de Galaxy Tab S9 FE en Buds FE.

Markant is dat voorlopig enkel de Indiase tak van Samsung de lancering heeft geteased. De Belgische en internationale socialmediapagina’s van Samsung bevatten nog geen enkele verwijzing naar de FE-serie. Toch lijkt de Indiase Samsung-afdeling te bevestigen dat de lancering op korte termijn staat te gebeuren. Veel informatie wordt er overigens niet vrijgegeven. De banner leest enkel “Launching on October 4”, met daarnaast de tagline van de Galaxy S23 FE: ‘The New Epic’.

Een verrassing is de aanstaande lancering overigens niet. De Argentijnse Samsung-tak lekte eerder eigenhandig renders van de aanstaande Fan Edition-producten: de Galaxy S23 FE, Galaxy Tab S9 FE en de Galaxy Buds FE. Die officiële beelden bevestigden ook meteen eerder gelekte renders van de FE-serie. Nieuw in het verhaal waren wel de Galaxy Buds FE.

Specificaties Galaxy S23 FE

Over de komst van de Samsung Galaxy S23 FE wordt al veel langer gesproken. Zo raakte in eerste instantie bekend dat de S23 FE in de tweede helft van 2023 zou verschijnen. Kort daarop lekte uit dat Samsungs nieuwste FE-model weeral gebruikmaakt van Exynos-chipsets – specifiek de Exynos 2200 uit de Galaxy S22-serie.

Uitgelicht artikel Samsung Galaxy S23 FE render Samsung Galaxy S23 FE wordt iets goedkoper

Eind juni kwam verder naar buiten dat de Galaxy S23 FE met maximaal 25 watt oplaadt en Wi-Fi 6, 5G, NFC en Bluetooth 5.3 ondersteunt. De batterij zou een capaciteit van 4.500 mAh krijgen, en de camera’s van de Galaxy S23 FE tonen mogelijk gelijkenissen met die van de Galaxy S22- en Galaxy S23-serie. Voor de hoofdcamera voorziet Samsung bijvoorbeeld een 50 MP-sensor, net als op de Galaxy S23-serie.

Nieuwe middenklasse tablets

Verwacht wordt dat Samsung aanstaande woensdag ook nieuwe tablets lanceert. Naar verluidt staan er twee tablets op de plank: de Galaxy Tab S9 FE en Tab S9 FE+. De eerstgenoemde wordt, zoals de naam doet vermoeden, het goedkopere model, met slechts één camerasensor achterop. Qua uitrusting zijn de tablets verder grotendeels gelijk – inclusief de Exynos 1380-chipset, die we intussen kennen van de Galaxy A54.

Het grootste verschil zit ‘m in het formaat van de tablets. Waar de Tab S9 FE een 10,9-inch scherm meekrijgt, meet het paneel van de Tab S9 FE+ zo’n 12,4 inch. Beide tablets worden nog geleverd met een S Pen en komen uit de doos met One UI 5.1.1, gebaseerd op Android 13.

Galaxy Buds FE-serie

Tot slot zijn er nog de nieuwe Galaxy Buds FE. Dit zijn zo mogelijk de goedkoopste Galaxy Buds, aan een adviesprijs van 89 euro. De oortjes komen met ANC, wings om ze beter in je oren te laten zitten tijdens het sporten én aanraakbediening. Opvallend is wel dat de Galaxy Buds 2 op het moment van schrijven gelijk geprijsd zijn; hoe Samsung de oortjes van elkaar laat verschillen, moet daarmee nog blijken.

Lancering op 4 oktober

Zoals gezegd: enkel de Indiase afdeling heeft vooralsnog een lancering op 4 oktober aangekondigd. Of Samsung de Fan Edition-producten ook meteen in België en Nederland uitbrengt is niet bekend. Het zou ons alvast verrassen: Google houdt immers haar lanceringsevent op exact dezelfde datum, waardoor het nieuws van de Zuid-Koreanen ondergesneeuwd zou raken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business