Nieuws

Europrijzen voor Samsung Galaxy Tab S9 FE en FE+ raken bekend

Samsung Galaxy Tab S9-serie
© Samsung
Samsung brengt dit jaar nog enkele tablets uit. Inmiddels weten wat de basismodellen van die Galaxy Tab S9 FE-edities zullen gaan kosten.

Nog voor het einde van het jaar zou Samsung twee nieuwe tablets uitbrengen: de Samsung Galaxy Tab S9 FE en de Tab S9 FE+. Het gaat om zogenaamde ‘Fan Edition’-modellen van de Galaxy Tab S9, die begin augustus gelanceerd werd. Fan-edities zijn steevast goedkoper dan de basismodellen en zijn dan ook iets minder sterk uitgerust.

Eerder lekte de prijs voor Samsungs Galaxy Tab S9 FE al uit, maar dan voor de Indiase markt. Daar zou de tablet voor 63.000 INR te krijgen zijn. Omgerekend komt dat uit op 695 euro. Let wel: daarbij gaat het om de wifi-only versie met 128 GB opslag. Het lijkt er echter op dat de prijs lager zal liggen: volgens SamInsider zou de tablet met 128 GB opslag hier voor 549,99 euro in de winkel liggen. Onduidelijk is wel of beide tipgevers dezelfde toestellen op het oog hebben: er zijn namelijk twee versies van de Tab S9 FE met 128 GB opslag = eentje met 6 GB RAM, en eentje met 8 GB. Het is goed mogelijk dat  De Tab S9 FE+ zou, in een configuratie met 8GB RAM- en 128 GB opslaggeheugen, te krijgen zijn vanaf 749,99 euro.

Beide tablets komen ook uit in een 5G-variant, die ongetwijfeld duurder zal zijn. Hoeveel duurder, dat valt nog te bekijken: verschillende landen hanteren natuurlijk verschillende taxen en belastingtarieven, waardoor verschillen kunnen ontstaan.

Specificaties

Op basis van weten, kunnen we stellen dat zowel de Samsung Galaxy Tab S9 FE als FE+ met dezelfde Exynos 1390-processor uitgerust zullen zijn. Die processor bevat vier 2,4 GHz Cortex-A78 cores, vier 2 GHz Cortex-A55 rekenkernen en een Mali-G68-GPU. Daarmee positioneert Samsung beide tablets ergens in de middenklasse.

De Tab S9 FE zou een scherm van 10,9 inch en slechts één camera krijgen. Het plusmodel is, vanzelfsprekend, iets groter aan 12,4 inch en krijgt twee camera’s. Specificaties van de camera’s en sensoren zijn echter nog niet gekend. Van de Galaxy Tab S9 weten we nog dat er een 9.800 mAh-batterij in zit, die aan 45 watt kan opladen. Verwacht bovendien in elk van de dozen een S Pen: die krijg je bij beide tablets meegeleverd.

Tot slot mag je verwachten dat de tablets allebei Android 13 en de daarop gebaseerde One UI 5.1.1 draaien. Verder heb je toegang tot een microSD-gleufje, een vingerafdrukscanner, stereospeakers, WiFi 6, Bluetooth 5.3 en een usb-c-poort.

Lancering

De prijsinformatie kon achterhaald worden aan de hand van een database van een verkoper, waarin de S9 FE wifi-tablets in waren opgenomen. Wanneer de tablets precies verschijnen blijft echter onduidelijk. Wellicht vindt de lancering plaats wanneer ook de Galaxy S23 FE voorgesteld wordt.  

Uitgelicht artikel Samsung Food AI Samsung Food-app brengt AI naar je bord

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business