Nieuws

Galaxy Tab S9 FE+ biedt relatief kleine batterij

Samsung Galaxy Tab S9 FE
© OnLeaks
Voorafgaand aan de lancering van de Samsung Galaxy Tab S9 FE+ lekt ditmaal de batterijcapaciteit uit. Een capaciteit die lager ligt dan verwacht.

Samsungs Galaxy Tab S9-serie is nog niet compleet. Nadat het bedrijf eind juli de Galaxy Tab S9, Tab S9+ en Galaxy Tab S9 Ultra onthulde, is het binnenkort de beurt aan de FE-varianten. Naar verluidt is er ruimte voor een tweetal Fan Edition-modellen, de Tab S9 FE en Tab S9 FE+. Via het Koreaanse KTL (Korean Testing Laboratory) en keuringsinstantie NBTC is ditmaal meer informatie gelekt over het S9 FE+-model.

De keuringslaboratoria onthullen dat Samsung een 9.800mAh-batterij gebruikt op de Galaxy Tab S9 FE+. Daarmee ligt de capaciteit net iets lager dan van de Galaxy Tab S7 FE, Samsungs huidige ‘FE’-tablet. Die tablet kreeg namelijk een 10.090mAh-batterij mee. Waarom de accu in het nieuwe model kleiner is dan van zijn voorganger, blijft voorlopig koffiedik kijken. Qua schermformaat zijn de tablets alvast gelijk, aan 12,4-inch.

Uitgelicht artikel Samsung Galaxy Tab S9 FE Prijs Samsung Galaxy Tab S9 FE ligt op straat

Daarnaast raakt nu bekend dat de tablet oplaadt aan maximaal 45 watt. Verwacht wordt dat ook de reguliere Galaxy Tab S9 FE die laadsnelheid meekrijgt. Hoewel die laadsnelheid op smartphones van de Zuid-Koreaanse technologiegigant is voorbehouden aan de duurste modellen, geldt dat niet voor de Tab S-serie.

Tab S9 FE vs. Tab S9 FE+

Over de verschillen tussen de Samsung Galaxy Tab S9 FE en Tab S9 FE+ zijn reeds verschillende details bekend. Zo krijgt de S9 FE een 10,9-inch scherm, terwijl dat van het plus-model 12,4-inch meet. Verder krijgt de duurste Fan Edition-tablet twee camera’s achterop, in plaats van één op de non-plus-variant.

De overeenkomsten

Beide tablets beschikken ook over andere batterijen, waarbij de capaciteit op de Tab S9 FE+ naar verwachting hoger ligt. Exacte details over de batterij in de Tab S9 FE zijn echter niet gekend. Wat wel steeds overeenkomt is de chipset (een Exynos 1380) en de opslagconfiguraties, met keuze uit 8 GB of 12 GB RAM met respectievelijk 128 GB of 256 GB opslaggeheugen.

Wanneer Samsung de tablets uitbrengt, is vooralsnog niet gekend. Verwacht wordt dat de lancering gepaard gaat met de introductie van de Galaxy S23 FE.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business