Nieuws

Samsung Food-app brengt AI naar je bord

Samsung Food AI
© Samsung
AI zit tegenwoordig overal. Als het aan Samsung ligt, zit het binnenkort ook in je eten. Het Koreaanse technologiebedrijf lanceert namelijk ‘Samsung Food’: een nieuwe app die, op basis van AI, recepten kan voorstellen op basis van wat je zelf lekker vindt.

De app wordt uitgebracht in acht talen – Amerikaans Engels, Brits Engels, Duits, Spaans, Mexicaans-Spaans, Frans, Italiaans en het Koreaans – en is meteen beschikbaar in 104 landen over de hele wereld. De app biedt toegang tot maar liefst 160.000 verschillende recepten, en zal zich gedragen als een persoonlijke assistent die je nieuwe gerechten helpt ontdekken. Daarnaast krijg je ook stap-voor-stap-instructies en zal de assistent ook je apparatuur, zoals je oven, helpen instellen.

© Samsung

Met de applicatie bouwt Samsung een brug tussen zijn mobiele apparaten en keukenapparatuur. Met behulp van AI-technologie bouwde het bedrijf aan een compleet nieuwe ervaring, die nog geen enkele andere voedselapplicatie weet voor te leggen. Om het AI-systeem te trainen gebruikte Samsung onder andere de databases van ‘Whisk’, een smartfoodplatform dat de Koreaanse technologiegigant in 2019 inlijfde. De app maakt niet enkel gebruik van je persoonlijke voorkeuren, maar houdt ook rekening met welke groenten in seizoen zijn.

Recepten ontdekken

Op zoek naar een nieuw recept? Binnenkort zal Samsung je daarin kunnen bijstaan. Je kan de app zeer gemakkelijk je voorkeuren leren kennen door enkele recepten op te slaan die je lekker vindt. Daarvoor ben je niet beperkt tot de Samsung Food-app. Zie je ergens een lekker recept staan? Dan kan je dat aan de Food-app voorleggen. Die zal het gerecht analyseren, in een standaardformaat gieten en meteen een winkellijstje helpen maken. Heb je een slimme koelkast van de Samsung Bespoke-lijn in huis? Dan zal de app zelfs aan de slag kunnen met wat je al in huis hebt.

Je zal ook recepten kunnen aanpassen. Vind je ergens een lekker gerecht, maar zou je het eens vegetarisch willen klaarmaken? Dan kan je daar een personalisatie-functie voor gebruiken: de applicatie zal het recept automatisch naar je wensen aanpassen. Wil je dat ongezonde recept wel maken, maar dan iets gezonder? Een druk op de knop laat je zien hoe je het voor elkaar krijgt.

Gezondheid

De applicatie zal je bovendien ook alle nutritionele gegevens van maaltijden kunnen voorleggen. Momenteel moet je daar zelf nog mee aan de slag. Tegen het einde van het jaar wil Samsung echter een koppeling met Samsung Health voorzien. Zo kan de app je helpen om niet alleen lekker, maar ook gezond te eten.

Voor 2024 heeft Samsung dan weer iets anders op de planning: zogenaamde Vision AI-technologie. Daarmee kan je een foto trekken van de ingrediënten die je in huis hebt om er meer informatie over te krijgen: wat zijn de voedingswaarden en wat zijn de beste recepten die je ermee kan maken?

Beschikbaarheid

De applicatie is per direct beschikbaar voor zowel Android- als iOS-apparaten. Je kan de app downloaden via deze link.

Uitgelicht artikel smarthome interface specification 1.0 LG en Samsung werken samen: smarthome-bediening binnenkort via app naar keuze

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business