Nieuws

Prijs Samsung Galaxy Buds FE is bekend

Samsung Galaxy Buds
© Unsplash/Duc Trinh
Geruchtenmaker Roland Quandt heeft alle woensdag informatie over de Samsung Galaxy Buds FE gelekt. Quandt vermeldt ook de europrijzen van de oortjes.

Geheel nieuw is de informatie die Quandt lekt overigens niet. Samsung bracht zelfstandig al de nodige informatie over de Galaxy Buds FE naar buiten. Zo raakte bekend dat de Fan Edition-oortjes een geheel nieuw ontwerp meekrijgen. Het aanraakoppervlak is bijvoorbeeld in een holte geplaatst, en de Buds FE krijgen wings mee om beter in je oren te blijven steken. Op afbeeldingen van Quandt wordt Samsungs designkeuze nogmaals bevestigd.

Wat ook meteen opvalt is dat de Galaxy Buds FE een fysieke knop meekrijgen, op het linkeroortje. Vooralsnog is niet bekend waar die knop voor gebruikt wordt. Samsung zou dit kunnen koppelen aan zijn spraakassistent, Bixby, maar het zou net zo goed een powerknop of multifunctionele toggle kunnen zijn. Verder raakt bekend dat de oortjes in elk geval beschikbaar komen in twee kleuren: wit en zwart.

‘Verbeterde basweergave’

Quandt meldt verder dat Samsung in zijn persmaterialen spreekt over ‘verbeterde basweergave’. Die verbeterde weergave wordt mogelijk gemaakt door een nieuwe 12 millimeter-driver. Met welke oortjes Samsung de Galaxy Buds FE vergelijkt – als het op basweergave aankomt – is ons niet bekend.

Via Samsung lekte reeds uit dat de oortjes nog ruisonderdrukking (ANC) en een Ambient Sound-transparantiemodus meekrijgen. Qua hardware lijken de oortjes daarmee veel op de Galaxy Buds 2 en Buds 2 Pro. Wel hebben die oortjes minder opvallende touchbediening. Ook moet nog duidelijk worden hoelang de batterij van de Buds FE meegaat én hoe de eerdergenoemde functies presteren; verwacht zeker en vast niet dezelfde prestaties als van zijn duurdere tegenhangers.

Prijs Galaxy Buds FE

Eén detail dat de Zuid-Koreanen onderbelicht lieten was de prijs. Die weet Quandt ons nu alsnog te vertellen. Europese retailers spreken namelijk over een prijskaartje van ongeveer 89,90 euro. Of dit ook geldt voor België en Nederland is ongeweten. Vergelijken we die prijs met de Galaxy Buds 2-serie, dan valt op dat de Galaxy Buds 2 momenteel gelijk geprijsd zijn, aan 89 euro. De Buds 2 Pro zijn wel duurder, met prijzen van boven de 150 euro.

Uitgelicht artikel Samsung Galaxy S24 Ultra Samsung mijdt Exynos voor Galaxy S24 Ultra

Wanneer we de Samsung Galaxy Buds FE mogen verwachten? Naar verluidt houdt het merk binnen enkele weken een lanceringsevent voor een reeks Fan Edition-producten, waaronder de Galaxy S23 FE en dus ook de Galaxy Buds FE.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business