Nieuws

Samsung lekt zelf volgende Galaxy Buds

Samsung Galaxy Buds 2
© Samsung
De SM-R400N, oftewel de Samsung Galaxy Buds FE, zijn door het bedrijf zelf gelekt via een handleiding op de Duitse supportpagina.

Met dank aan Samsung (en de ontdekking van GalaxyClub op Samsungs website) weten we nu hoe Samsungs nieuwe draadloze oortjes heten en hoe ze eruitzien. Het lijkt erop dat de Galaxy Buds FE misschien eerder zullen verschijnen dan verwacht.

Mysterie van de SM-R400N Galaxy Buds is opgelost

GalaxyClub bevestigde een tijdje geleden al dat Samsung een nieuw paar draadloze oortjes aan het ontwikkelen was met het modelnummer SM-R400N. Dankzij dit lek van Samsung weten we nu eindelijk dat het hier gaat om de Galaxy Buds FE.

We wisten al dat het hier om een iets goedkoper paar oortjes zou gaan, omdat de Pro-modellen altijd een modelnummer beginnend met SM-R5 hebben. Nu weten we dus dat het gaat om een nieuwe ‘Fan Edition’ van de draadloze oortjes en niet om de Galaxy Buds 3.

Design en nog meer details

Aangezien het hier gaat om een gelekte handleiding (in het Engels) van de aankomende oortjes, zijn we nu niet alleen op de hoogte van de naam, maar weten we ook hoe de oortjes en hun oplaadcase eruitzien. Daarnaast zijn er in de handleiding ook nog meer hints naar specifieke features.

Zoals je hierboven kan zien, lijkt de oplaadcase van de Galaxy Buds FE vrijwel identiek aan die van andere Samsung-oortjes zoals de Galaxy Buds 2 Pro. De oortjes zelf zien er echter wel iets anders uit dan we inmiddels verwachten van het bedrijf. Het gedeelte voor de touchbediening van de oortjes lijkt dit keer namelijk enigszins hol te zijn, in plaats van gewoon bol net als op de rest van de Galaxy Buds. Dat zou het vinden van de juiste locatie voor die touchbediening misschien wat gemakkelijker kunnen maken.

We zien hier verder geen volledig overzicht van alle features, maar we zien wel dat er opties voor actieve noise-cancelling en een ‘Ambient sound’-transparantiemodus aanwezig zijn. Deze nieuwe Samsung-oortjes mogen dus misschien wel iets goedkoper worden dan de Pro-varianten, maar ze beschikken dus nog steeds over dit soort handige features.

Wanneer kunnen we ze verwachten?

Een officiële releasedatum hebben we nog niet gekregen en we weten ook nog niet wat de oortjes precies zullen kosten. Dit lek suggereert echter dat de Galaxy Buds FE misschien dichterbij zijn dan we in de eerste instantie hadden gedacht.

Het zag er eerst naar uit dat de oortjes misschien begin volgend jaar naast de Samsung Galaxy S24-modellen zou kunnen verschijnen, maar gezien het feit dat er al een volledige handleiding is, kan het ook zijn dat ze binnenkort hun debuut zullen maken naast de Galaxy S23 FE.

Uitgelicht artikel Samsung Galaxy S23 snapdragon Samsung Galaxy S24-reeks wordt mogelijk vroeger gelanceerd

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business