Nieuws

Huawei wil zijn smartphoneverkoop verdubbelen in 2024

Huawei
© iStock / HJBC
Sinds 2019 is de verkoop van Huawei-toestellen teruggevallen tot een magere 30 miljoen. Het merk wil dat verdubbelen in 2024.

Sinds 2019 zitten de relaties tussen de VS en Huawei niet zo goed meer. het Chinese merk mag sindsdien niet zomaar technologie van Amerikaanse bedrijven gebruiken. Verwacht werd dat dit een flinke stok tussen de wielen van het Chinese merk zou zijn. Dat blijkt echter goed mee te vallen: hoewel Huawei zich noodgedwongen moest toespitsen op de Chinese markt, blijft het merk competitief.

Dat is zeer goed merkbaar in de doelen die gesteld worden: in 2024 zouden er 60 tot 70 miljoen Huawei-toestellen over de toonbank moeten gaan. Bij Huawei zouden ze overigens al druk in de weer zijn om die toestellen volgend jaar te kunnen leveren. Nikkei Asia bericht dat Huawei een stock van camera’s, lenzen, PCB’s en andere onderdelen heeft opgebouwd om die toestellen in elkaar te steken. Voor 4G-connectiviteit wordt naar Qualcomm gekeken, dat van de Amerikaanse overheid 4G-chips mag verkopen in China. Huawei zou aan Qualcomm gevraagd hebben om zoveel mogelijk chips tegen juni te leveren, om eventueel bijkomende handelsbeperkingen voor te zijn.

Er wordt namelijk gevreesd dat Amerikaans president Joe Biden met meer handelsrestricties komt voor Huawei. Daardoor zou de smartphonefabrikant de toegang kunnen verliezen tot geavanceerde 4nm-chips. Wil je anno 2023 een smartphone maken die tegen de concurrentie op kan? Dan heb je die chips echt wel nodig.

Veerkracht

Het mag duidelijk zijn dat het Chinese smartphonemerk een flinke dosis veerkracht aan de dag heeft gelegd. Op zijn hoogtepunt verkocht het merk wereldwijd zo’n 240 miljoen smartphones per jaar. Van die wereldwijde beschikbaarheid blijft echter niet veel over: nieuwe Huawei-smartphones zijn meestal ook hier niet te krijgen. Daardoor verkocht het merk afgelopen jaar zo’n 30 miljoen toestellen.

Volgend jaar zou Huawei dan ook vooral het Westerse Apple het vuur aan de schenen kunnen leggen. Momenteel verkopen iPhones zeer goed op het Chinese vasteland. Of Huawei volgend jaar de thuismarkt weet te veroveren met met 70 miljoen smartphones? Dat valt nog te bekijken.

Uitgelicht artikel 5G in Wallonië 2023 Duitsland weert Huawei-apparatuur van netwerk, kosten lopen hoog op

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business