Nieuws

WhatsApp werkt aan zoekfunctie op datum voor desktop

WhatsApp
© iStock / Stockcam
Specifiek voor zijn desktoptoepassing werkt WhatsApp aan een nieuwe functie die je chatberichten in de browser doorzoekbaar moet maken op datum.

Nadat moederbedrijf Meta de ondersteuning voor de oudere appversies onder het Electron-framework liet vallen (en nu de volle focus legt op de native apps van WhatsApp) krijgt de browserversie wel een nieuwe, exclusieve feature: het doorzoeken van chats op datum. Die functie moet een aanvulling worden op eerdere nieuwigheden voor de browserversie van WhatsApp, zoals een nieuwe zijbalk en een filter voor groepschats. Het doorzoeken van chats op datum is momenteel nog in ontwikkeling, maar WaBetaInfo verwacht dat die binnenkort naar een testpubliek uitgerold wordt.

WhatsApp-berichten doorzoeken op datum

Zoals je op de screenshot van WaBetaInfo kan zien, werkt WhatsApp aan een kalenderknop die een datumkiezer tevoorschijn haalt. Zo kan de gebruiker binnen een specifiek tijdsframe zoeken binnen chats. De feature werd voor het eerst getest in de bètaversie 22.24.0.77 van WhatsApp voor iOS. Het ontwikkelingsteam lijkt er nu dus ook van overtuigd dat de functie een meerwaarde is voor wie WhatsApp in zijn browser gebruikt.

© WABetaInfo

Wat ons betreft is elke nieuwe functionaliteit in de zoekfunctie een meerwaarde. Vooral wie WhatsApp professioneel gebruikt, voor zijn hobby of gewoon vaak in groepen communiceert, kan het zeker van pas komen om berichten van een specifieke datum te kunnen raadplegen via een zoekfunctie. Door lange conversaties scrollen kan frustrerend zijn en dat hoeft dus straks niet meer.

Het doorzoeken van berichten op datum is wel nog in volle ontwikkeling en zal in een toekomstige update van WhatsApp Web beschikbaar zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business