Nieuws

WhatsApp laat je straks twee accounts gebruiken op één toestel

WhatsApp
© iStock / Stockcam
Eindelijk wordt het mogelijk om twee WhatsApp-accounts te gebruiken op één toestel. Je hebt enkel een tweede nummer en een toestel met dualsim of eSIM nodig.

Dat zal als muziek in de oren klinken voor wie niet meer van toestel wil wisselen voor zijn privé-account en die van zijn werk. Via een handig menu zal je tussen twee nummers kunnen schakelen. Je hoeft zelfs niet uit te loggen bij de ene account om naar de andere te gaan.  

Om twee accounts tegelijk te gebruiken, kies je voor Account toevoegen in de instellingen, bij het pijltje naast je naam. Je kan voor de accounts afzonderlijk instellingen aanpassen voor meldingen en privacy. Ga je op vakantie? Dan schakel je gewoon alle meldingen van je zakelijke nummer uit.

WhatsApp wijkt af van strakke beleid

Eerder dit jaar maakte WhatsApp het al mogelijk om op meerdere toestellen toegang te krijgen tot je account. De berichtendienst is jarenlang bijzonder strikt geweest over zijn ‘één-telefoon-per-account-beleid’. Pas in 2021 week het daar voor het eerst vanaf en sinds april van dit jaar kan je tot vier telefoons laten synchroniseren met je WhatsAppberichten.

Op onze smartphones was de functie nog niet beschikbaar, al kan die elk moment verschijnen. De feature komt eerst naar Android-telefoons en later pas naar iOS. Moederbedrijf Meta is de nieuwste WhatsApp-versie gefaseerd aan het uitrollen en wellicht zijn de VS eerst aan de beurt.

Meta-CEO Mark Zuckerberg deelde op Facebook een update over de nieuwe functie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business