Nieuws

WhatsApp introduceert eenmalige spraakberichten

WhatsApp
© Unsplash / WhatsApp
WhatsApp is gestart met de uitrol van een nieuwe functie: eenmalige spraakberichten. De ontvanger kan je spraakbericht zo slechts éénmaal beluisteren.

Meta test de eenmalige spraakberichten momenteel in de bètaversies van WhatsApp. WaBetaInfo zegt de nieuwe functie te zijn tegengekomen in de WhatsApp-testversies van Android (2.23.8.8) en iOS TestFlight (23.21.1.73). Zoals de naam doet vermoeden, kunnen ontvangers van zulke eenmalige spraakberichten het bericht slechts één keer afspelen. Ze kunnen het spraakbericht bovendien niet doorsturen, exporteren of opslaan.

Tijdens het opnemen van spraakberichten verschijnt daarvoor ook een nieuw ‘1’-icoontje in beeld. Als gebruikers daarop klikken, krijgen ze de melding dat het spraakbericht één keer afgespeeld kan worden. Door het icoontje nogmaals aan te klikken, kan deze modus ook weer uitgeschakeld worden. Nadat het spraakbericht is verzonden, kan de privacy-instelling niet meer worden aangepast. De afzender kan het bericht bovendien zelf ook niet meer afspelen.

Eenmalige spraakberichten WhatsApp
© WaBetaInfo

De ontvanger van zo’n eenmalig spraakbericht krijgt eveneens dat ‘1’-icoontje te zien. Zodra het spraakbericht aantikken, verschijnt er nog een melding over in beeld. ‘Spraakbericht is ingesteld om één keer afgespeeld te worden’, luidt de waarschuwing. Terugspoelen is ook niet mogelijk – als het bericht een keer is afgespeeld, verdwijnt het achter slot en grendel.

‘Verdwijnende media’

Nieuw is dit type ‘verdwijnende media’, zoals Meta het omschrijft, alvast niet. Gebruikers kunnen op dit punt al eenmalige foto’s en video’s verzenden. De werking van zulke verdwijnende media is gelijk en houdt dus in: als de foto of video is aangetikt, kan de ontvanger dat niet nog eens terugkijken.

Wanneer de eenmalige spraakberichten naar alle WhatsApp-gebruikers worden uitgerold, is op dit punt niet bekend. Meestal duurt het enkele weken tot maanden vooraleer de uitrol naar de stabiele versies op Android en iOS op gang komt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business