Nieuws

Instagram test polls in reacties

Instagram logo met blauwe achtergrond
© Unsplash
Polls zijn mogelijk onderweg naar reacties in Instagram. Dat meldde Instagram-topman Adam Mosseri donderdagavond.

Mosseri spreekt in zijn Instagram-kanaal van een ‘beperkte test’. Een kleine groep gebruikers kan dus direct aan de slag met zulke peilingen. Volgens de topman kan de poll gebruikt worden bij Reels en reguliere tijdlijn-berichten. Of enkel het account achter de post zo’n peiling kan toevoegen of dat alle volgers en niet-volgers toegang hebben daartoe, is niet bekend. Het is alvast niet mogelijk om te reageren op de poll: je kan enkel een van de opties aanklikken.

Instagram polls reacties
© Adam Mosseri

Nadat een keuze is gemaakt, krijgt de gebruiker direct de huidige staat van de peiling te zien. Onder de poll staat tot slot aangegeven hoeveel gebruikers een stem hebben uitgebracht. De komst van de poll-optie versterkt volgens de topman de interactie op het platform. “We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om de interactie aan te gaan met creators en vrienden”, licht Mosseri toe.

Het is alvast niet de eerste keer dat Instagram meer interactie probeert te bewerkstelligen in de reacties. Eerder dit jaar kwam het socialemediaplatform nog met de optie om GIFs te plaatsen als reactie. Daarnaast gaf Mosseri eerder deze maand te kennen Stories verder te willen personaliseren. Hiervoor kan je weldra Stories-groepen aanmaken voor bepaalde personen (of onderwerpen). Dat eerste kan overigens al voor je ‘beste vrienden’, een optie die al veel langer bestaat.

Uitrol polls in reacties

Waar Mosseri nog spreekt over een beperkte testfase, zegt Meta-CEO Mark Zuckerberg dat de polls weldra naar alle gebruikers uitrollen. Zuckerberg heeft niet aangegeven wanneer de uitrol van start zou gaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business