Nieuws

X krijgt twee nieuwe betalende abonnementen

Elon Musk
© Elon Musk
X lanceert binnenkort twee nieuwe betalende formules. Dat bevestigt Elon Musk zelf in een bericht op zijn socialmediaplatform.

Volgens Musk zal een van die abonnementen minder duur zijn dat het huidige Premium van 8 dollar per maand (bij ons 9,68 euro). De nieuwe, goedkopere formule zal wel nog steeds advertenties bevatten. De duurdere variant die Musk en co in gedachten hebben, zal wel alle reclame weghalen. Dat terwijl het huidige Premium-plan zowat de helft van de advertenties verbergt. Hoewel Musk de twee nieuwe formules al bevestigde, zei de techgoeroe er niet bij hoeveel ze zullen kosten.

Eerder deze maand ontdekte X-gebruiker @aaronp613 al in de code dat X van plan leek om over te schakelen op drie betalende formules. Bloomberg bevestigde die geruchten en meldde ook al dat de X zijn betalende aanbod wil blijven uitbreiden, in de zoektocht naar broodnodige inkomsten.

De voorbije week testte het platform een nieuw abonnement van 1 dollar per jaar, in Nieuw-Zeeland en de Filipijnen. Gebruikers zouden die ‘symbolische dollar’ moeten neertellen voor basisfuncties als het (her)plaatsen en liken van berichten. Dat moet het aantal bots op het platform doen slinken, motiveerde X de test.

X zoekt adverteerders

Eerder had Reuters ook al gemeld dat de advertentie-inkomsten na de overname door Musk een flinke duik genomen hebben. In de hoop om meer en grotere adverteerders aan te trekken, is X onder het verse bewind van CEO Linde Yaccarino nieuwe cijfers gaan publiceren. Musks opvolgster liet weten dat X dagelijks rond de 245 miljoen actieve gebruikers telt, die samen 500 miljoen berichten plaatsen.

Uitgelicht artikel X EU waarschuwt Elon Musk voor desinformatie op X

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business