Nieuws

Instagram test feature om stickers te maken van je foto’s

stickers
© iStock / stockcam
Instagrambaas Adam Mosseri demonstreerde een nieuwe tool die stickers kan maken van je foto's. De testfeature komt wellicht definitief naar het platform.

De nieuwe functie waarbij je stickers kan maken van je foto’s (en in een aantal gevallen ook van die van vrienden) is specifiek voor Reels en Stories. Zo is de tool in staat om het object op een foto te selecteren en de achtergrond te verwijderen. Daarna krijg je een vrijstaande sticker die je over andere content kan plaatsen in je Reel of Story.

Na de recente nadruk op AI-toepassingen is het eens een eenvoudigere, maar daarom niet minder leuke tool. De feature doet in elk geval sterk denken aan de stickerfunctie die Apple vorig jaar toevoegde aan iOS 16. Daarmee was het al mogelijk om custom stickers te gebruiken in Instagram. Via screenshots kan dat zelfs al met content van anderen.

Stickers maken van foto’s

In een video op zijn broadcast channel gaf Mosseri zelf een kleine demonstratie. Hij merkte op dat je niet alleen een sticker kan maken van je eigen foto’s (die op je telefoon staan), maar dat gebruikers ook stickers zullen kunnen maken “van afbeeldingen die in aanmerking komen”. Wat dat laatste precies inhoudt, is wel nog niet duidelijk. Mogelijk zullen gebruikers kunnen instellen of hun foto’s door anderen gebruikt mogen worden als sticker.

De feature zit nog in zijn testfase, dus wellicht zal de definitieve versie in een ietwat aangepaste vorm verschijnen. De voorbije week testte Instagram ook al de mogelijkheid om polls te gebruiken in de reacties onder posts.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business