Nieuws

Gmail opent links voortaan in splitscreenmodus

Gmail
© Unsplash
Wie straks via Gmail een link opent op een tablet of vouwbare telefoon, ziet deze geopend worden in splitscreenmodus. Ook bijlagen worden in die modus geladen.

Sinds de introductie van de Pixel Tablet en Fold eerder dit jaar, werkt Google aan het verbeteren van de tabletervaring op Android. Dit zagen we onder meer terug in verbeterde zoekmogelijkheden in de Play Store, evenals geoptimaliseerde Workplace-apps. Zo Docs recent een likje Material You-verf, die de samenhang tussen de web- en tabletversie moest verbeteren. Ditmaal is Gmail aan de beurt, zegt 9to5Google. De nieuwssite meldt de komst van ondersteuning voor de splitscreenmodus naar Gmail.

Meer specifiek gaat het om een ‘side-by-side’-implementatie van Chrome Custom Tabs. Deze functie laat je tabbladen openen in splitscreenvenster: hiervoor hoef je de mail-app dus niet te verlaten. Als een URL wordt aangeklikt, opent deze simpelweg in een venster naast Gmail. De mail blijft ook zichtbaar; enkel de lijstweergave van alle e-mails, die je standaard in de tabletversie te zien krijgt, verdwijnt.

Uitgelicht artikel Play Store Google optimaliseert Play Store voor tablets en foldables met grote schermen

Die lijstweergave kan je overigens wel terugtoveren. Je kan namelijk desgewenst het formaat van de webpagina verkleinen. Hierdoor toont Gmail zowel de lijstweergave, je e-mail én de wegpagina.

Beschikbaarheid in Gmail

De splitscreenweergave in Gmail is per direct beschikbaar op tablets en vouwbare telefoons. Of de functie op je tablet of smartphone opduikt, hangt er simpelweg van af of het apparaat gedetecteerd wordt als ‘tablet’. Zo ja, dan kan je per direct genieten van de verbeterde weergave.

Dat geldt ook voor een reeks andere functies. Zoom biedt bijvoorbeeld een geheel nieuwe modus voor vouwbare telefoons, waarbij alle bedieningselementen onderaan zijn geplaatst. Verder kreeg de Adobe Acrobat Reader-app een update zodat hij in splitscreenmodus kan werken. Ideaal is tot slot dat Google Docs je nu direct bestanden laat bewerken op tablets en vouwbare telefoons.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business