Nieuws

Amazon ondersteunt login met passkeys op browsers en iOS-apparaten

passkeys
©iStock - Tero Vesalainen
Amazon ondersteunt vanaf nu passkeys in zijn app (en de browser-versie). Gebruikers zullen met de biometrische gegevens of pincode van hun smartphone kunnen inloggen.

Amazon is de feature enkele dagen geleden al beginnen uitrollen, maar de retailreus heeft de update nog maar net bekendgemaakt. In eerste instantie is de inlogmethode voor iedereen beschikbaar via de browser en geleidelijk aan komt die ook naar de iOS-app van Amazon. Inloggen met passkeys zal ook in de Android-app kunnen, maar nog niet onmiddellijk.

Passkeys als extra veiligheid 

Met de integratie van passkeys als inlogmethode wil Amazon zich beter wapenen tegen datadiefstal via phishing of andere vormen van datalekkage. Bij passkeys is er immers geen paswoord om te ontfutselen. In de plaats daarvan gebruikt de technologie zogenaamde ‘cryptografische paren’. Eentje daarvan is een publieke sleutel die opgeslagen staat op de server van Amazon. De andere blijft privé en wordt veilig bewaard op het toestel van de gebruiker. Deze paren zijn uniek voor elk toestel en er moet een match zijn met de versie op de server om in te kunnen loggen.

Daarnaast is er ook het gebruiksgemak, want in tegenstelling tot tweestapsverificatie, moet je geen bijkomende handelingen uitvoeren of extra stappen doorlopen die je uit de appomgeving halen. Toch gaat Amazon 2FA niet standaard uitschakelen voor wie passkeys gebruikt. Gebruikers zullen dat dus zelf gaan moeten doen als ze een vlottere ervaring willen. Om passkey-login aan te zetten, moet gebruikers naar de Aanmelden en Beveiliging gaan, in de Accountinstellingen van de app of website in de mobiele browser.

Uitgelicht artikel Amazon drone MK30 Amazon presenteert nieuwe drone voor pakketlevering

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business