Nieuws

Google Chrome laat je YouTube-frames opslaan

YouTube logo
© Unsplash / Alexander Shatov
Gebruikers kunnen straks YouTube-frames opslaan via Google Chrome. Enkele maanden terug werd al een optie toegevoegd om frames van YouTube-video's te kopiëren.

Met deze functie kan je eenvoudig een frame uit een YouTube-video opslaan. Dat meldt Leopeva64, die de mogelijkheid ontdekte in Google Chrome. Momenteel is de optie enkel beschikbaar in Google Chrome Canary 120. Om frames te kopiëren moeten gebruikers tweemaal met de rechtermuisknop op de YouTube-speler klikken. Vervolgens verschijnt er een pop-up met de optie “Save video frame as”. Het gekozen beeld wordt vervolgens als PNG ter download aangeboden.

Volgens de bron hangt de resolutie van het beeld af van de gekozen afspeelkwaliteit. Er lijkt alvast geen maximumresolutie voor de te downloaden YouTube-frames. Wanneer de functie beschikbaar komt in de stabiele versie van Google Chrome is vooralsnog onduidelijk.

Nieuwe YouTube-functies

Goed om te benoemen: de optie is vooralsnog is enkel beschikbaar in de desktopversies van Chrome. Er lijkt vooralsnog geen soortgelijke functie beschikbaar te komen voor de mobiele versies van YouTube.

Uitgelicht artikel YouTube logo YouTube gaat nieuwsvideo’s samenvoegen

De mobiele versies van het videoplatform ontvingen onlangs nog wel enkele handige nieuwe functies. Het gaat onder meer om ‘Stabiel volume’ dat volumepieken uit video’s wegneemt. Ook kan je video’s sneller doorspoelen en werd een vergrendeloptie toegevoegd om aanrakingen van het scherm te blokkeren.

chromegoogle chromeontspanningyoutube

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals