Nieuws

ChatGPT kan nu je PDF-bestanden analyseren

ChatGPT
© iStock / Robert Way
Gebruikers met een ChatGPT Plus-abonnement kunnen nu PDF-bestanden laten analyseren door de chatbot. ChatGPT voortaan ook zelf of het de ‘Browse met Bing’-modus activeert.

Eerder was het enkel mogelijk bestanden te uploaden in het Enterprise-abonnement van OpenAI. Nu volgt de mogelijkheid daartoe in de bètaversie van GPT-4 voor Plus-abonnees. Meer bepaald gaat het om het uploaden van PDFs, databestanden en andere soorten bestanden. Die bestanden kan de AI vervolgens analyseren, zodat gebruikers hierover vragen kunnen stellen aan ChatGPT. Afbeeldingen worden ook ondersteund, meldt een gebruiker op Threads.

Bestanden uploaden

ChatGPT kan geüploade bestanden onder meer samenvatten of er datavisualisaties voor creëren. De informatie kan ook gebruikt worden om vragen te beantwoorden of, in het geval van afbeeldingen, nieuwe beelden te genereren. Daarvoor maakt het gebruik van DALL-E. Voortaan moeten gebruikers hiervoor zelf niets meer te doen.

Plus-gebruikers zien de chatbot immers automatisch de juiste modus activeren. ChatGPT start zo bijvoorbeeld zelf DALL-E om afbeeldingen te genereren. Ook andere modi als Browse met Bing – waarmee data van de Bing-zoekmachine opgehaald kan worden – worden nu geactiveerd zonder actie van een gebruiker.

ChatGPT Plus-abonnement

Beide functies zijn voorbehouden aan de ChatGPT Plus en Enterprise-abonnementen. Dat is ook niet meteen verrassend: GPT-4 is sinds zijn introductie dit jaar exclusief voor klanten met Plus- of Enterprise-abonnementen. OpenAI lijkt deze optie geleidelijk uit te rollen naar alle Plus-klanten. Je zou dus mogelijk nog even moeten wachten voor beide bètafuncties ook in jouw account opduiken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business