Nieuws

Oplossing batterijproblemen WatchOS 10.1 is onderweg

Apple Watch
© Unsplash / Bestami
Apple heeft naar verluidt een oplossing in de maak voor de batterijproblemen veroorzaakt door WatchOS 10.1. De software zou de batterij van Apple Watches sneller doen leeglopen.

Het probleem lijkt alle recente Apple Watch-modellen te treffen, blijkens meldingen op Apple’s Community-site, Reddit en X (voorheen Twitter). Toch speelt het probleem niet enkel bij recente modellen als de Watch Series 8, Series 9 en Watch Ultra 2. Ook oudere modellen, zoals de Watch Series 5, worden door batterijproblemen van WatchOS 10.1 getroffen. Wat het probleem veroorzaakt, blijft ongeweten.

Gekend is wel dat een oplossing in de pijplijn zit. Dat meldt MacRumors. Volgens de nieuwssite heeft Apple een memo over de perikelen gedeeld met geautoriseerde reparatiecentra. Daarin staat dat de batterijproblemen worden opgelost met een software-update. Die update zou ‘binnenkort’ uitrollen: een exacte datum wordt in het midden gelaten.

Hoelang Apple Watch-gebruikers nog moeten leven met de batterijproblemen, blijft koffiedik kijken. Gespeculeerd wordt dat Apple met Watch OS 10.1.1 op de proppen zou kunnen komen. Zo’n update zou dan enkel de batterijduur verlengen. Tegelijk is het mogelijk dat Apple simpelweg wacht tot aan WatchOS 10.2. Die grotere update voor het wearable besturingssysteem moet in december worden uitgebracht.

Koppeling met iOS 17

Een mogelijke oorzaak van het probleem kan gevonden worden in iOS 17 en iOS 17.1. Eerder gaf de technologiegigant te kennen dat WatchOS 10.1 in combinatie met iOS 17 kon leiden tot een “hoger batterijverbruik”. Dat moest met iOS 17.1 zijn opgelost. Nochtans lijkt het probleem aan te houden, ook voor degenen die op iOS 17.1 draaien.

Hoeveel gebruikers door leeglopende batterijen worden getroffen, is onduidelijk. Momenteel is ook niet direct duidelijk of iedereen dezelfde leegloop ervaart. Een gebruiker op X meldt alvast dat zijn Apple Watch door de problemen onbruikbaar is. Het batterijpercentage van zijn Watch zakt in 60 minuten met 50 procent.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business